Свет

"Блумберг": Волстриту истиче време да утиче на републиканску номинацију

Велики инвеститори нису одушевљени понудом кандидата у обе највеће странке, а многи од њих не желе да виде поновни окршај Доналда Трампа и актуелног председника САД Џозефа Бајдена
"Блумберг": Волстриту истиче време да утиче на републиканску номинацијуGetty © Brandon Bell/Getty Images

Упркос томе што се трка ка председничким изборима у САД захуктава, финансијери са Волстрита се још нису "отворили" према Доналду Трампу – али ни према његовим ривалима, пише "Блумберг".

Како наводи амерички медиј, велики инвеститори нису одушевљени понудом кандидата у обе највеће странке, а многи од њих не желе да виде поновни окршај Трампа и актуелног председника САД Џозефа Бајдена. 

"Два осамдесетогодишњака, од којих сваки има сијасет сопствених проблема, да ли је то најбоље што САД могу да понуде у овом тренутку?", запитао се инвеститор Кајл Бас током гостовања на подкасту "Биг тејк Ди Си". 

До ове тачке у изборном циклусу 2016. године је 10 највећих републиканских донора већ дало пет милиона долара, док су донације сада достигле свега 1,3 милиона, истиче "Блумберг" на основу података Федералне изборне комисије.

Велики инвеститори су се надали да ће Трамп наићи на озбиљног противника из редова "црвених" који се залаже за традиционалне републиканске вредности попут фискалног конзервативизма и који је такође предвидљивији од бившег председника САД, али Трампова убедљива победа у Ајови и велика предност у Њу Хемпширу чини такав сценарио мало вероватним, закључује "Блумберг".

image