Свет

Немачки министар искрено о финансијској ситуацији: Једноставно, немамо више новца

Политичар владајуће "семафор коалиције" Карстен Шнајдер је рекао да је Влада Немачке потрошила 800 милијарди евра за помоћ у време епидемије вируса корона, као и на пакете за субвенционисање цена гаса и струје и да је време да се сада за то испостави рачун
Немачки министар искрено о финансијској ситуацији: Једноставно, немамо више новцаwww.globallookpress.com © Uwe Koch

Немачки министар Карстен Шнајдер је током дебате у емисији "Тешко али фер" телевизије АРД изненадио саговорнике признањем да немачка влада нема више финансијских средстава у буџету.

"Желео бих да кратко кажем неколико искрених речи о финансијској ситуацији. Једноставно, немамо више новца", изјавио је Шнајдер, преноси Билд.

Политичар владајуће "семафор коалиције" је додао да је Влада Немачке потрошила 800 милијарди евра за помоћ у време епидемије вируса корона, као и на пакете за субвенционисање цена гаса и струје.

"Време да се сада за то испостави рачун. Зајмови за важна улагања у будућност више нису могућа због одлуке Уставног суда Немачке", додао је немачки министар.

Он је признао и да Влада Немачке није исправно поступила према пољопривредницима.

"Двоструко пореско оптерећење на моторна возила и пољопривредни дизел је било превисоко и са њима се о томе није разговарало. Била је то јасна грешка!", поручио је министар.

Поличарка Сара Вагенкнехт је у истој емисији изјавила да Немачка сада има "најглупљу владу у Европи" и истакла да жели да у Берлину види владу која заиста заступа интересе народа у њеној земљи.

image