Свет

"Лансет" јури "крабе" по украјинском фронту: Из строја избачено 27 пољских хаубица

Аутор текста наводи да је од почетка СВО, Украјини испоручено 72 јединице пољских хаубица, од чега је 23 уништено, а четири оштећено
"Лансет" јури "крабе" по украјинском фронту: Из строја избачено 27 пољских хаубицаwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Специјална војна операција у Украјини је поставила нова правила ратовања, па тако поред масовних артиљеријских удара борци обеју страна морају да пазе и на нападе високопрецизног и веома ефикасног оружја способног да уништи или онеспособи готово сва средства ратне технике. 

Што се руских система тиче, по својој убојитости и резултатима посебно се истакла лутајућа муниција из породице "лансет", која је од почетка СВО, према сајту "Лост армор" забележила више од 1.000 потврђених погодака по украјинској техници.

"Лансети" су коришћени за уништавање различите опреме западног порекла, а поред "бредлија", "мардера", "леопарда" забележени су и удари по пољским самоходним хаубицама у калибру 155 мм - "краб". Због тога је пољски портал "Интериа.пл", руске дронове камиказе означио као "ноћну мору" за украјинске "крабове".

Аутор текста наводи да је од почетка СВО, Украјини испоручено 72 јединице пољских хаубица, од чега је 23 уништено, а четири оштећено. Имајући у виду да их пољски медији карактеришу као "ноћну мору", извесно је да су управо "лансети" одговорни за већину губитака украјинских "крабова", а како се наводи овоме нису много допринеле ни заштитне мреже које се на њих постављају.

image