Свет

Велика Британија: Машиновође ступиле у четвородневни штрајк, саобраћај ће бити отежан

Путницима се саветује да добро провере ситуацију пре него што крену на пут јер ће железнички оператери широм Британије укинути или ограничити своје услуге, а синдикат упозорава да ће наставити са позивима на штрајк све док не дође до помака у преговорима о повећању плата
Велика Британија: Машиновође ступиле у четвородневни штрајк, саобраћај ће бити отежан© Li Ying

Британске машиновође су започеле четвородневни штрајк на позив синдиката "Аслеф", који удружује машиновође више железничких компанија.

Већина возова на главној траси Лондон-Единбург данас неће саобраћати, а сутра ће посебно тешко бити погођена линија од Лондона до Глазгова, преноси "Гардијан".

Железнички оператери широм Велике Британије ће у наредна четири дана углавном привремено укинути или ограничити своје услуге, а путницима се саветује да добро провере ситуацију пре него што крену на пут.

Синдикат "Аслеф" је упозорио да ће наставити са позивима на штрајк све док не дође до помака у преговорима о повећању плата.

Надлежни су синдикату понудили повећање плата од укупно осам одсто, у пакету са ревидираним условима рада, али "Аслеф" је ову понуду одбио као "смешну".

Неке британске машиновође већ пет година нису добиле повишицу упркос томе што је земљу погодила висока инфлација.

image
VV inauguration
banner