Свет

Трамп: САД неће преживети ако Бајден поново постане председник

Он је истакао да би, ако поново постане председник, увео царине на робу која се увози из Кине, додавши да би оне могле да износе и више од 60 процената
Трамп: САД неће преживети ако Бајден поново постане председникGetty © Photo by Joe Raedle/Getty Images

Кандидат за председничку номинацију Републиканске странке Доналд Трамп изјавио је данас да Сједињене Америчке Државе неће преживети уколико Џо Бајден поново постане председник те земље.

"По мом мишљењу, најгора ствар која може да се догоди је да Бајден поново постане председник. Искрено, из много разлога, наша земља то не би преживела", рекао је Трамп у интервјуу за "Фокс њуз".

Додао је да је Бајден "неспособан и најгори председник у историји Сједињених Држава".

"То сви знају", истакао је Трамп.

Коментаришући то што је Бајден недавно добио подршку синдиката радника у аутоиндустрији УАВ, Трамп је поручио да, како је рекао, више неће бити радника у аутоиндустрији у Сједињеним Државама, већ ће "све то отићи у Кину и друге земље".

Он је истакао да би, ако поново постане председник, увео царине на робу која се увози из Кине, додавши да би оне могле да износе и више од 60 процената.

"Морамо то да урадимо", рекао је Трамп.

Бивши председник САД упозорио је и на развој вештачке интелигенције, рекавши да је то "застрашујуће".

"Пре неки дан сам видео како су направили лажан снимак на ком говорим о неком производу. Не можете ни да приметите разлику. Мора нешто да се учини у вези са тим, и то брзо", поручио је Трамп.

Он је навео да би технологија вештачке интелигенције могла да буде злоупотребљена на разне начине, укључујући ратове, додавши да је напредак у развоју те технологије "огроман проблем".

image