Свет

Маск у одбрани америчког водитеља: Ухапсити све оне који прете Такеру Карлсону

Амерички милијардер је прокоментарисао речи конзервативног блогера Јана Чонга, који је рекао да би Карлсон могао да "настрада", јер су неки амерички политичари и представници медија већ тражили хапшење новинара због његовог положаја
Маск у одбрани америчког водитеља: Ухапсити све оне који прете Такеру Карлсону© Slaven Vlasic/Getty Images for The New York Times

Амерички милијардер Илон Маск позвао је на хапшење свакога ко подржава репресију над новинаром Такером Карлсоном, који је дошао у Москву да интервјуише руског председника Владимира Путина.

Маск је прокоментарисао речи конзервативног блогера Јана Чонга, који је рекао да би Карлсон могао да "настрада", јер су неки амерички политичари и представници медија већ тражили хапшење новинара због његовог положаја.

Чонг је такође упозорио да "ако Такер Карлсон не буде опрезан, могао би да постане следећи Џулијан Асанж.

"Ухапсите оне који позивају на његово хапшење", написао је Маск у коментару на Чонгову објаву.

Видео порука америчког новинара Такера Карлсона из Москве, у којој је најавио интервју са Владимиром Путином, до сада има више од 60 милиона прегледа на друштвеној мрежи Икс.

Карлсон је дан раније поставио видео снимак направљен у позадини кремаљских кула и Саборног храма Христа Спаситеља, у којем је навео да ће ускоро интервјуисати руског лидера. Новинар је нагласио да је овај разговор веома важан, пошто Американци апсолутно нису свесни шта се дешава у Русији и Украјини.

Његова посета Русији наишла је на критике великог броја западних медија и појединих политичара, а његова порука изазвала је пометњу како међу корисницима мреже, тако и међу представницима медија и америчког политичког естаблишмента.

image