Свет

Јутјуберка давала савете о родитељству, осуђена због злостављања деце: Изгладњивала их и везивала

Две жене ухапшене су у августу 2023. године пошто је Френкин неухрањени 12-годишњи син успео да побегне кроз прозор куће Џоди Хилденбрант
Јутјуберка давала савете о родитељству, осуђена због злостављања деце: Изгладњивала их и везивала© Tanjug/AP/Ron Chaffin

Руби Френки, мајка шесторо деце која је давала савете о родитељству путем популарног Јутјуб канала, осуђена је јуче на четири затворске казне од једне до 15 година, по тешким оптужбама за злостављање деце.

Френки (42), која је имала 2,3 милиона пратилаца на свом, сада избрисаном видео каналу "8 путника", који је основала 2015. године, ухапшена је у јужној Јути прошлог августа.

Суд је осудио и Рубину бившу пословну партнерку Џоди Хилденбрант (54), преноси "Гардијан".

Затворске казне ће служити једну за другом. Колико ће свака тачно добити одредиће одбор за условне казне.

Након хапшења Руби, њена најстарија ћерка (20) поделила је сада избрисану фотографију на Инстаграму полицајаца са натписом: "Коначно".

На суду, Френки је била у сузама након што је чула пресуду. Она се извинила својој деци.

"Била сам толико дезоријентисана да сам веровала да је мрак светлост, а да је исправно погрешно", рекла је она, преноси Би-Би-Си.

На суду је државни тужилац Ерик Кларк рекао да је двоје њене деце, у то време од девет и 11 година, живело у "окружењу налик концентрационом логору" и назвао је значајном претњом за заједницу.

"Деци је редовно ускраћивана храна, вода, кревети за спавање и готово сви облици забаве", рекао је Кларк.

Две жене ухапшене су у августу 2023. године пошто је Френкин неухрањени 12-годишњи син успео да побегне кроз прозор куће Џоди Хилденбрант.

Полиција је саопштила да је дете отрчало код комшија и затражило храну и воду, а да је по рукама и ногама имао ране од везивања конопцем.

Хапшењем је завршена њена дуга и контроверзна каријера на Јутјубу. 

Руби је искористила бум који су влогови о родитељству доживели у том време.

На снимцима је била приказана типична мормонска породица из предграђа, у којој се деца образују код куће, кува се, једе и међусобно разговара.

Далеко од камере, међутим, њена деца су била изложена злостављању, које је укључивало везивање, премлаћивање и шутирање, ускраћивање хране и присиљавање на рад по сунцу без заштите, што је доводило до озбиљних опекотина, наводи се у полицијској евиденцији.

Када су се Руби и њен муж развели 2022. године, канал је угашен, а она је почела да се појављује на снимцима на Јутјубу са Хилденбрантовом.

Како је пренео Би-Би-Си, Рубин бивши муж Кевин Френки је затражио да јој се изрекне максимална казна, а злостављање деце је назвао "ужасним и нехуманим", пренео је Би-Би-Си.

image
VV inauguration
banner