Свет

Уочи избора у Русији: Снажна подршка Москви из Пекинга

Русија и Кина ове године ће обележити 75. годишњицу успостављања дипломатских односа, а тим поводом Андреј Руденко и Сун Вејдонг напоменули су да су руско-кинеске везе на изузетно високом нивоу, и да их одликује посебна врста поверења
Уочи избора у Русији: Снажна подршка Москви из ПекингаGetty © Artem Priakhin/SOPA Images/LightRocket via Getty Image

Кина је упутила снажну подршку Русији уочи председничких избора у овој држави, саопштило је Министарство спољних послова Руске Федерације.

Односи Москве и Пекинга засновани су на дубоким историјским традицијама, узајамном поштовању и подршци - поручено је са састанка заменика руског министра спољних послова Андреја Руденка са кинеским колегом Сун Вејдонгом.

Руденко и Вејдонг разговарали су о руско-кинеским односима, питањима Шангајске организације за сарадњу, као и о интеракцији Москве и Пекинга у азијско-пацифичком региону.

Русија и Кина ове године ће обележити 75. годишњицу успостављања дипломатских односа, а тим поводом Руденко и Вејдонг напоменули су да су руско-кинеске везе на изузетно високом нивоу, и да их одликује посебна врста поверења.

Кина је изразила снажну подршку Руској Федерацији поводом предстојећих председничких избора, као и тренутног председавања Москве БРИКС-ом.

Руденко и Вејдонг високо су оценили свеобухватно партнерство и стратешку интеракцију две државе у протеклој години, а било је речи и о заједничким плановима за наредни период.

Две државе ће даље јачати практичну сарадњу и спољнополитичку координацију, у интересу јачања регионалне и глобалне безбедности и стабилности, навело је руско министарство.

image