Свет

Немачка опозиција тражи хитан састанак Одбора за одбрану због снимка који је процурио

Савез ЦДУ/ЦСУ затражио је и да немачки канцелар Олаф Шолц буде присутан на састанку
Немачка опозиција тражи хитан састанак Одбора за одбрану због снимка који је процуриоwww.globallookpress.com © Serhat Kocak

Највећа опозициона фракција у Немачкој, савез Демохришћанске уније и Хришћанско-демократске уније (ЦДУ/ЦСУ), затражила је хитан састанак Одбора за одбрану немачког Бундестага због снимка немачких официра који је процурио у руским медијима.

"У име моје групације, тражим ванредни састанак Одбора за одбрану, што је пре могуће", написао је посланик ЦДУ Торстен Фреј у писму председници Бундестага Бербел Бас, преноси немачки канал НТВ.

Савез ЦДУ/ЦСУ затражио је и да немачки канцелар Олаф Шолц буде присутан на састанку.

Главна уредница медијске групе "Русија севодња" и телевизијског канала РТ Маргарита Симоњан јуче је објавила 40-минутни аудио-снимак разговора високо рангираних официра немачког Бундесвера који разматрају "како да бомбардују Кримски мост".

Судећи према том запису, у разговору учествују четворица официра, међу којима је и шеф Одељења за операције и обуку Војно-ваздухопловних снага.

Официри, поред осталог, разматрају како да испоруче ракете "таурус" и како да обуче украјинске војнике да испале те ракете на Кримски мост, тако да Немци не пређу "црвену линију" и да не постану очигледни учесници сукоба у Украјини.

Шолц је јуче обећао да ће хитно разјаснити ситуацију поводом објављивања снимка разговора немачког војног особља о планираном нападу на Кримски мост.

image