Свет

Родитељи у САД изгубили старатељство над ћерком: Одбили да прихвате њену промену пола

Тод и Криста Холстад наводе да са великом лакоћом малолетници могу да купе хормонске лекове у САД, тачније на сајту "Амазон", као и да није потребно да се доказује да имате 18 година
Родитељи у САД изгубили старатељство над ћерком: Одбили да прихвате њену промену полаGetty © Davide Pischettola/NurPhoto

Родитељи 14-годишње америчке тинејџерке, који су изгубили старатељство јер нису дозволили да промени пол, открили су са којом лакоћом њихова ћерка добија хормонске лекове преко интернета.

Биолошки отац Тод и маћеха Криста Холстад из Глазгова у Монтани, објаснили су да је Џенифер, која се сада идентификује као дечак по имену Лео, била решена да се подвргне промени пола упркос њиховом противљењу.

"Сазнали смо да је једна од њених пријатељица, друга 14-годишња девојчица, наручивала хормоне од 'Амазона' на своју адресу, не нашу, а затим их давала нашој ћерки Џенифер", открила је Криста за портал "Пост милениал".

Како је истакла, хормони се могу купити на "Амазону" и није потребно да се доказује да имате 18 година или било шта друго, већ их једноставно можете купити на сајту.

Наиме, брачни пар из Монтане је у јануару изгубио старатељство након што се успротивио низу мера које су предузели држава и здравствени радници како би олакшали промену пола малолетнице без њеног пристанка.

Према писању медија, Тод и Криста су проглашени кривим за непоштовање суда јер су говорили против власти.

Ћерку је на крају узела Служба за децу и породицу (ЦФС), која је одлучила  да пошаље дете да живи са својом биолошком мајком у Канади.

Гувернер Монтане Грег Ђанфорте назвао је ситуацију "трагичном", али је у даљем поступку закључено да су државно Министарство здравља, социјалне службе и суд деловали у складу са "политиком и законима" државе.

image