Србија и Балкан

Вулин: Одлагање гласања о резолуцији о Сребреници и мала, и велика победа Србије

Ово нису локални избори, само се тако зову. Њих занима да се сломи кичма Вучићу и његовој политици, оценио је Вулин
Вулин: Одлагање гласања о резолуцији о Сребреници и мала, и велика победа Србије© FOTO TANJUG/ SRNA/bs

Оснивач Покрета социјалиста и доскорашњи директор Безбедносно-информативне агенције Александар Вулин оценио је данас да је одлагање резолуције о Сребреници и мала и велика победа.

Вулин је за ТВ Прва објаснио да је одлагање мала победа зато што резолуција није заустављена, нити може бити заустављена, али и велика јер се Србија, земља са шест милиона становника супротставља комплетној ЕУ, целом НАТО пакту и Исламској конференцији.

"Ово је страшна и велика лаж, једна одвратна иронија да Немачка оптужује Србију после два светска рата, десетине милиона људи је страдало захваљући Немачкој и њеним савезницима, и они окривљују Србију за геноцид. Онда су узели Руанду, пошто је та земља преживела стравичан геноцид који су Европљани могли да спрече, јер су Французи имали војску тамо, могли су све то да зауставе, па нису", нагласио је Вулин.

Вулин је честитао председнику Србије Александру Вучићу на резултатима и упорности коју је показао у Њујорку и додао да је борба коју је председник Вучић водио на Ист Риверу и води је још - незабележена.

"Ми мислимо о себи да смо велики и важни, и треба тако да мислимо, али реалност је нешто друго. Шест милиона становника земље која нема нуклеарно оружје, нема нафту, нема излаз на море, носи се са политичарима који заступају милијарде људи и успете бар да одложите резолуцију. Да то није тако, одавно би она била изгласана. Ово је већ други пут, једном је заустављена у Савету безбедности када су председник Вучић и председник Путин успели то да зауставе 2015. године руским ветом, ево и сада се боре за то", нагласио је Вулин.

Према његовим речима, гласање о резолуцији о Сребреници је гласање о Србији, то је резолуција о српском народу где год он да живи. "Ово је резолуција о свим Србима где год они да живе. И зато је председник Александар Вучић, као председник свих Срба, преузео на себе борбу против резолуције о Србима где год они да живе", навео је Вулин.

Говорећи о изборима, оценио је да се на њима одлучује о будућности Србије, те да није реч о локалним изборима који се само тако зову.

Вулин је оценио да на овим изборима хоће да сломе кичму председнику Србије да бисмо се одрекли Републике Српске, Косова и Метохије, да бисмо признали да смо геноцидан народ и увели санкције Русији.

"У Србији се води суштинска борба, буде ли поражена опција коју Вучић представља, можемо одмах да заборавимо на борбу против резолуције о Сребреници, него ће Лазовић и слични доћи и рећи где треба да потпишемо, рећи ће да треба да будемо спонзор резолуције и да коначно искорачимо ка Западу", рекао је Вулин.

"Неспорно је да је Вучић главни адут наше коалиције. Народ прати свог вођу, колико год оспоравали, Александар Вучић јесте вођа српског народа где год он да живи. Када је тешко Републици Српској или када је тешко Србима у Хрватској, Црној Гори, па коме се обраћају, Александру Вучићу се обраћају, не обраћају се Саву Манојловићу. Дакле, Александар Вучић јесте председник свих Срба и вођа српског света, па чак кад ме и он демантује, зато Вучић мора да се бави изборима", истакао је Вулин.

Према његовој оцени, опозиција је јединственија него икад и ојачала је склањањем Драгана Ђиласа. "Захваљујући амбасадама које их воде и које им праве истраживања, успели су да елиминишу Ђиласа који је најнепопуларнији представник пронатовске опозиције и да доведу Манојловића или Алексића, није важно кога, свако је популарнији од Ђиласа", рекао је Вулин.

Оценио је и да су ово "најтежи избори до сада, склонили су Ђиласа, имају апсолутну подршку странаца и имају Вучића који се бави резолуцијом о Сребреници и УН" и додао да су ово избори о будућности Србије, а не локални избори и да се не гласа за комунално уређење у општини, већ за однос Србије према Републици Српској, према Косову и Метохији, за однос Србије према резолуцији о Сребреници, о будућности Србије.

"Ово нису локални избори, само се тако зову. Њих занима да се сломи кичма Вучићу и његовој политици, да бисмо пристали на резолуцију о Сребреници, да бисмо увели санкције Русији... Ако нас натерају да уведемо санкције Русији, онда је готово, губимо пријатеље, неће онда бити више речи ни о резолуцији, ни о Републици Српској нити о Косову и Метохији", сматра Вулин.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner