Свет

Бивши шеф чешке обавештајне службе: Русија слама Украјину, иде ка победи

Према мишљењу бившег шефа обавештајне службе Министарства одбране Чешке, све указује да ће Русија у овом сукобу изаћи као победник
Бивши шеф чешке обавештајне службе: Русија слама Украјину, иде ка победиGetty © Jose Colon/Anadolu

Русија систематски уништава Оружане снаге Украјине, захваљујући својој индустрији и логистици, а Запад није у стању да се томе супротстави, рекао је бивши шеф чешке војне обавештајне службе генерал Петр Пелц у интервјуу за "Радио универзум".

"Русија слама Украјину на спор и систематски начин. Сви јој шаљемо новац, чији део негде нестане, део ни не стигне до Украјине, а тиме само продужавамо агонију и повећавамо број погинулих људи", сматра Пелц.

Према мишљењу бившег шефа обавештајне службе Министарства одбране Чешке, све указује да ће Русија у овом сукобу изаћи као победник, пошто војноиндустријски комплекс Запада није у стању да испрати производње руске одбрамбене индустрије.

"Оружје и војници добијају битке, а индустрија и логистика побеђују у ратовима. То је све. Питање је шта називамо војном победом. За две године овог оружаног сукоба, Русија је повећала продуктивност свог војноиндустријског комплекса 15 пута. Ми за то, наравно нисмо способни", навео је он.

image
VV inauguration
banner