Свет

Председник Летоније позвао на уништење Русије; Медведев: Висићете на вешалима (ФОТО)

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев реаговао је на изјаву летонског председника Едгарса Ринкевичса који је изразио подршку француском лидеру Емануелу Макрону и позвао на уништење РФ
Председник Летоније позвао на уништење Русије; Медведев: Висићете на вешалима (ФОТО)© Екатерина Штукина / РИА Новости

Сви они који гранатирају руске регионе висиће на вешалима, као ратни злочинци у Харкову ослобођеном од нациста 1943. године, навео је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев, илуструјући фотографију резултата Харковског процеса.

"Представљам западним пријатељима алтернативну фотографију формуле мира за кијевски нацистички чопор (засновану на материјалима суђења у Харкову 1943. године). А, копилад ће се дружити тамо и пуцати на цивиле у нашим градовима", написао је Медведев на Телеграму уз објављену фотографију.

Међу злочинцима, Медведев је уврстио и председника Летоније Едгарса Ринкевичса, који је "пожелео уништење Русије", поручивши му на латинском "Memento mori!" ("сети се смрти"). 

Претходно је летонски председник Едгарс Ринкевичс изразио подршку француском лидеру Емануелу Макрону и позвао на уништење Русије. 

"У потпуности подржавам Макрона: не треба да повлачимо црвене линије за себе, морамо да повучемо црвене линије за Русију и не треба да се плашимо да их повучемо. Русија мора бити уништена", написао је Ринкевичс на Иксу.

Наиме, у коментарима испод објаве корисници су критиковали његову изјаву и напоменули да председник Летоније треба да поднесе оставку, да европски лидери не желе мир и да стално покушавају да провоцирају Москву.

Раније је Макрон, на састанку са шефовима опозиције, рекао да "нема граница" и "црвених линија" у подршци Француске Украјини, пренео је канал БФМТВ. 

image
VV inauguration
banner