Свет

Упркос свему, Британци и даље верују краљевској породици

На друштвеним мрежама су се "Завере о Кејт" (Katespiracies) кретале од тврдњи да се опоравља од "бразилског подизања глутеуса" до тога да је у коми, што је теорија коју је покренуо један новинар на шпанској телевизији
Упркос свему, Британци и даље верују краљевској породици© Tanjug/AP/Kin Cheung

Више од половине становника Велике Британије видело је на друштвеним мрежама теорије завере поводом одсуства Кејт Мидлтон из јавног живота, али то није нарушило поверење јавности у краљевску породицу, показују анкете агенције ЈуГов и Скај њуза.

Девет одсто анкетираних каже да мање верује принцези од Велса откако је одсутна из јавног живота, али јој исти број верује више него раније.

Много више испитаника, 68 одсто, тврди да се њихово мишљење није променило последњих месеци.

Поверење у краља Чарлса је мало порасло, јер пет одсто људи каже да му мање верује, док 11 одсто тврди да му више верује. Већина, 72 одсто, каже да се њихово мишљење није променило.

Поверење у краљицу порасло је за девет одсто последњих месеци, док су војвода и војвоткиња од Сасекса прошли лошије.

Око 13 одсто људи мање верује принцу Харију, наспрам пет одсто анкетираних који му више верују, док 69 одсто испитаника није променило мишљење.

Меган мање верује 11 одсто људи, али више верује четири одсто људи. Опет, већина није променила мишљење.

Кејт и Вилијам су, наводно, током викенда виђени на једној фарми у Виндзору, недељу дана након што се принцеза од Велса извинила због монтиране фотографије са децом која је објављена на Дан мајки.

Анкета показује да је 51 одсто људи на интернету видело дискусије о њеном одсуству, док 44 одсто каже да није, а пет одсто испитаника се није изјаснило.

Такође једна од три особе (36 одсто) сматра да су чланови краљевске породице објавили премало детаља о њеној операцији.

На друштвеним мрежама су се "Завере о Кејт" (Katespiracies) кретале од тврдњи да се опоравља од "бразилског подизања глутеуса" до тога да је у коми, што је теорија коју је покренуо један новинар на шпанској телевизији.

Неки су се шалили да је била такмичарка у телевизијској емисији "Masked Singer" (шоу програм у ком су учесници маскирани) или да је избачена из краљевске породице.

Други теоретичари завере, како тврди "Дејли мејл", користили су друштвене мреже да клеветају принцезу, а чак је и америчка старлета Ким Кардашијан објавила слику с описом "На путу да нађем Кејт".

image
VV inauguration
banner