Свет

Кејт Мидлтон као Ким Џонг Ун? Кенгстингтонска палата "непоуздана" због фотошопиране слике

Агенције обично "убијају" фотографије севернокорејских или иранских агенција
Кејт Мидлтон као Ким Џонг Ун? Кенгстингтонска палата "непоуздана" због фотошопиране слике© Rasid Necati Aslim/Anadolu via Getty Images

Кенсингтонска палата више није "извор од поверења", након што је објавила "дотеривану", односно дигиталну измењену слику принцезе Кејт Мидлтон и њено троје деце, изјавио је шеф АФП-а Фил Четвинд.

Британска принцеза тако је стала раме уз раме са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном, будући да су, како је за "Политико" рекао Четвинд, претходне фотографије које су агенције повлачиле, потицале из севернокорејских или иранских државних агенција.

"Као и са било чим, када вас извор изневери, лествица се подиже", објаснио је Четвинд, како је британска краљевска породица постала непоуздана.

Прошлог викенда, наиме, неколико новинских агенција, укључујући уз АФП и АП и Гети имиџис, објавиле су обавештење о "убиству" фотографије коју је Кенгсингтонска палата објавила за Дан мајки.

Занимљиво је да је обрађивана фотографија, за коју се испоставило да има и бројне "фалинке", објављена у тренутку док британска, али и светска јавност спекулише о судбини принцезе која је нестала из јавности још 25. децембра.

На Инстаграм профилу краљевског пара објављено је, касније, извињење које је наводно објавила принцеза, у коме је признала да је она аматерски фотошопирала фотографију.

"Није чак ни добро фотошопирано, очигледно је било много проблема са фотографијом", рекао је Четвинд, додајући да је "велика ствар" када нека агенција изда саопштење о "убијању" фотографије, те да се то ради "можда једном годишње".

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner