Свет

Срушио се мост Френсис Скот Ки у Балтимору: Трага се за најмање 20 особа, две извучене из реке ВИДЕО

Део моста се срушио након што је на њега налетео теретни брод
Срушио се мост Френсис Скот Ки у Балтимору: Трага се за најмање 20 особа, две извучене из реке ВИДЕОGetty © abriggs21

Део прометног моста Френсис Скот Ки у Балтимору срушио се рано јутрос након што је у њега ударио теретни брод "Дали" под заставом Сингапура.

До 20 људи и неколико возила пало је у реку Патапско, саопштила је ватрогасна служба града Балтимора и прогласила несрећу "догађајем са масовним жртвама".

Шеф ватрогасне службе Балтимора Џејмс Воласм који је раније рекао да је најмање седам особа упало у реку, сада је новинарима саопштио да су две особе извучене живе из воде.

"Једна особа је одбила помоћ и транспорт - што значи да није повређена, док је друга пребачена у веома тешком стању у оближњу болницу", рекао је он.

Спасилачке службе су на терену и настављају потрагу, а гувернер Мериленда прогласио је ванредну ситуацију у држави.

Кевин Картрајт, директор комуникација ватрогасне службе града Балтимора, потврдио је за Би-Би-Си да је дошло до "инцидента" када је у мост ударило "велико пловило" због чега се срушио у реку Патапско.

Компанија "Синерџи марин груп", менаџер контејнерског брода "Дали" саопштила је да су сви чланови посаде на безбедном и неповређени, пренео је Ројтерс. Брод је унајмила компанија "Мерск" за превоз њиховог терета.

Мост саграђен 1977. године дугачак је три километра и део је главног ауто-пута који окружује Балтимор. Лука Балтимор у близини моста највећа је у САД за специјализовани терет.

image
VV inauguration
banner