Свет

Најџел Фараж се враћа у политику?

Жестоки заговорник брегзита Најџер Фараж, који се повукао из политике када је Британија напустила ЕУ, сада планира повратак
Најџел Фараж се враћа у политику?www.globallookpress.com © I-Images/Keystone Press Agency

Како преноси таблоид "Сан", бивши лидер Партије за независност Уједињеног Краљевства (УКИП) који се повукао из политике пошто је Британија напустила ЕУ, изјавивши тада да је његова мисија завршена и да на Острву већ увиђају предности брегзита, наводно разматра повратак.

Фараж се састао са групом посланика Конзервативне партије који су незадовољни радом премијера Ришија Сунака.

Торијевци али и јавност нису импресионирани начином на који се Сунак бори против прилива миграната, што је Фараж наводно искористио да "опипа терен" и поново уплови у политику.

Неименовани извор рекао је листу да се Фараж састао са такозваним "црвеним зидом" торијеваца, односно посланицима из северне Енглеске и Мидлендса како би их привукао да се придруже његовој странци "Реформишимо УК", наследници УКИП, и освоје што више места на наредним изборима.

Фараж је "Сану" потврдио да је разговарао са великим бројем конзервативаца који су "изгубили илузије" о Конзервативној партији.

Његови тајни разговори ће подстаћи забринутост да би више торијевских посланика могло да почне да се буни против премијера јер су незадовољни његовим вођством - или да се чак придружи растућем егзодусу конзервативаца који напуштају парламент.

image