Свет

Израелске снаге напале новинаре и избеглице: Има мртвих и рањених (ВИДЕО)

На снимку који је почео да кружи интернетом приказан је један од рањених новинара

Неколико новинара који раде у Појасу Газе задобило је тешке повреде након ваздушног напада у граду Деир ел Балаху, јављају руски медији.

Представништво владине службе Појаса Газе додаје да има погинулих и да је напад изведен по објектима у којима су били смештени представници медија и избеглице.

Палестинска страна додаје да је напад изведен у близини болнице Мученици ел Аксе, која се налази у центру града, као и да се у околини, у тренутку напада, налазио велики број људи.

На снимцима који су почели да круже интернетом приказан је један од рањених новинара и лекари који покушавају да му помогну у поменутој болници.

Израелски медији, такође, преносе да има жртава.

Како они кажу, у нападу су живот изгубиле најмање две особе, док је четворо новинара рањено.

Подсетимо, израелске снаге не престају са нападима по Појасу Газе још од октобра прошле године. Процењује се да је до сада погинуло више од 30.000 Палестинаца, док их је рањено око 70.000.

Савет безбедности Уједињених нација тек је недавно успео да усвоји резолуцију којом се позива на "моментално примирје" у Појасу Газе, будући да су САД овај пут биле уздржане током гласања и да нису биле изричито против примирја, као што је то био случај раније.

image