Свет

Несрећа на жичари у Анталији, има погинулих (ВИДЕО)

Покренута је истрага о несрећи, а градоначелник Анталије Мухитин Бочек изјавио је да је обављено редовно годишње одржавање жичаре
Несрећа на жичари у Анталији, има погинулих (ВИДЕО)© Tanjug/IHA via AP

Једна особа је погинула, а 10 повређено када је кабина ударила у носећи стуб који држи жичару код турског летовалишта Анталије, саопштиле су турске власти.

Један од стубова жичаре Тунектепе срушио се из непознатих разлога, а осам људи у кабини, која се распала након удара у стуб, пало је на стеновито подручје.

У несрећи је једна особа погинула, а седам особа, укључујући двоје деце, повређено је у паду кабине, док су још три особе повређене током евакуације.

Од 184 особе које су остале заглављене у остале 24 кабине жичаре до јутрос у 10 сати по локалном времену спасено је 128 људи који су били заробљени у 16 ​​кабина.

У акцији спасавања учествовали су хеликоптери опремљени за ноћно осматрање, а на терен су упућене и ватрогасне, полицијске, медицинске и спасилачке екипе.

Покренута је истрага о несрећи, а градоначелник Анталије Мухитин Бочек изјавио је да је обављено редовно годишње одржавање жичаре.

image
VV inauguration
banner