Свет

Турска: Након 23 сата спасени сви заробљени у кабинама жичаре у Анталији

Један стуб жичаре се урушио и ударио у кабину, што је резултирало несрећом у којој је погинула једна, а повређено је седам особа, укључујући двоје деце, док су 174 особе у 24 кабине остале заробљене у кабинама изнад провалије
Турска:  Након 23 сата спасени сви заробљени у кабинама жичаре у Анталији© Dia Images via Tanjug/AP

Успешно је завршена акција спасавања 174 особе заробљене у кабинама жичаре у Анталији, саопштиле су данас локалне власти.

У саопштењу се наводи и да је једна особа погинула, а седморо људи, укључујући двоје деце, повређено је када се урушио носећи стуб жичаре и ударио у кабину са путницима која је пала на стење, преноси турски портал "Сабах".

Ова жичара превози туристе на максималној висини од 605 метара у централној области округа Анталија Коњалти и у власништву је градске општине Анталија.

Турски министар правде Јилмаз Тунч је објавио на друштвеним мрежама да је за 13-оро осумњичених у вези са овим инцидентом одређена мера притвора.

Јуче у 17.28 по локалном времену један стуб жичаре се урушио и ударио у кабину, што је резултирало несрећом у којој је погинула једна, а повређено је седам особа, укључујући двоје деце, док су 174 особе у 24 кабине остале заробљене у кабинама изнад провалије.

Спасилачке акције спровођене су током целе ноћи и данас током дана уз коришћење седам хеликоптера прилагођених за ноћне операције, 87 возила и око 500 људи.

Акција спасавања трајала је скоро 23 сата, саопштиле су надлежне службе.

Градоначелник Анталије Мухитин Бочек изјавио је да је обављено редовно годишње одржавање жичаре.

image
VV inauguration
banner