Свет

Иран се спрема за напад Израела: Повлачење официра из Сирије, комерцијални бродови добијају пратњу

Техеран је покренуо и евакуацију особља из објеката у Сирији, где постоји велико присуство припадника Исламске револуционарне гарде, навели су за "Вол стрит џорнал" сиријски и ирански извори
Иран се спрема за напад Израела: Повлачење официра из Сирије, комерцијални бродови добијају пратњуGetty © Ali Jadallah/Anadolu Agency

Власти Ирана се спремају за одмазду Израела, односно нападе на иранску територију, војно особље и проиранске милитантне групе у другим државама, преноси "Вол стрит џорнал", позивајући се на неименоване изворе.

Према писању америчког листа, Иран је током дана саопштио да припрема своје ваздухопловне снаге за потенцијални напад на њих, док ће ратна морнарица започети са пратњом комерцијалних бродова у власништву Техерана који плове Црвеним морем.

"Техеран је покренуо и евакуацију особља из објеката у Сирији, где постоји велико присуство припадника Исламске револуционарне гарде", навели су за "Вол стрит џорнал" сиријски и ирански извори.

Сиријски званичници из области безбедности су за амерички лист саопштили и да је у Сирији знатно смањено присуство високо позиционираних официра Револуционарне гарде и Хезболаха, док су официри средњег нивоа почели са напуштањем својих положаја у овој држави.

"Израел ће вероватно упозорити своје арапске савезнике пре него што узврати и претпоставља се да ће ограничити своје нападе само на циљеве повезане са Ираном у Сирији", додају локални арапски извори за "Вол стрит џорнал".

image
VV inauguration
banner