Свет

"Нема излаза": Бивши саветник НАТО-а о паници Запада због Украјине

Западне земље су од почетка сукоба веровале да ће моћи да униште Русију санкцијама, па нису ни размишљале о остварењу победе на бојном пољу, оценио је бивши швајцарски обавештајац Жак Бо
"Нема излаза": Бивши саветник НАТО-а о паници Запада због Украјине© Tanjug/AP Photo/Alex Babenko

Западни савезници Кијева не знају како да се извуку из сукоба у Украјини, рекао је бивши швајцарски обавештајац и саветник НАТО-а, пуковник Жак Бо, преносе "РИА Новости".

"Запад нема стратегију за извлачење, а нема ни Украјина. И даље верују у самообману да Украјина још може да победи", рекао је Жак Бо.

Према његовим речима, Запад је од почетка сукоба био уверен да ће моћи да уништи Русију санкцијама, па није ни размишљао о остварењу победе на бојном пољу.

Поред тога, наставио је бивши швајцарски обавештајац, ситуација за Оружане снаге Украјине се свакодневно погоршава, а руска војска постепено иде напред.

Западне земље од почетка Специјалне војне операције у Украјини намеравају да униште Русију, али су се остале немоћне пред јединством руског народа, стабилним, руским, финансијским и економским системом и способностима Оружаних снага, недавно је оценио руски председник Владимир Путин.

image
VV inauguration
banner