Свет

Републиканце почиње да брине Роберт Кенеди Млађи

Недавна испитивања јавног мњења показала су да Кенеди равномерно црпи од присталица оба главна кандидата
Републиканце почиње да брине Роберт Кенеди МлађиGetty © Thos Robinson / Stringer

Републиканци почињу да схватају да би Роберт Ф. Кенеди Млађи могао да нашкоди и Доналду Трампу, а не само демократи Џозефу Бајдену, након што су нове анкете показале да присуство кандидата трећих страна на гласачком листићу можда неће нужно користи бившем председнику, пише "Политико".

"Кажу да штети Бајдену. Нисам сигуран да је то истина, и мислим да он вероватно штети нама обојици", рекао је Трамп о Кенедију у радио интервјуу, потом је додао: "Али би могао да наштети Бајденовим изгледима мало више. Никад се не зна."

Већ месецима, демократе су у дефанзиви пред ЏФК Млађим и последицама које би он могао да остави на изборе и рејтинг актуелног председника Бајдена. Демократски национални комитет отишао је толико далеко да је покренуо операцију само да би се супротставио претњи трећег партијских и независних кандидата.

Међутим, недавна испитивања јавног мњења показала су да Кенеди равномерно црпи од присталица оба главна кандидата. А Кенедијев повољан рејтинг међу републиканским гласачима сугерише да има више простора да "штрпне" Трампов удео гласова, пише "Политико".

"Ако ово не брине Трампову кампању, онда су у заблуди", рекла је републиканска консултанткиња Алис Стјуарт. "Они би на ово требало да гледају са становишта да не могу себи да приуште да изгубе ниједног гласача – а свакако не од кандидата треће стране који дели неке од Трампових политичких идеја", додала је она.

Трамп и његово окружење сматрају Кенедија за "екстремно либералног" кандидата, а Џим Меклафлин, Трампов анкетар, рекао је за "Политико" да ће на крају РФК Млађи више штетити Бајдену него Трампу, због чега Бајденова кампања покушава да га избаци са гласачког листића.

image
VV inauguration
banner