Свет

РФК Млађи: Бајден већа претња демократији од Трампа

Председник Бајден је први председник у историји који је користио савезне агенције за цензуру политичког говора, рекао је РФК Млађи
РФК Млађи: Бајден већа претња демократији од ТрампаGetty © Mario Tama / Staff

Независни председнички кандидат Роберт Ф. Кенеди Млађи оценио је да је актуелни председник САД Џозеф Бајден већа претња демократији од кандидата Републиканске странке Доналда Трампа.

У интервјуу за Си-Ен-Ен, Кенеди је рекао да је Бајден "користио савезне агенције за цензуру политичког говора", алудирајући на случај пред Врховним судом који би могао да утиче на ниво контакта између владиних званичника и компанија друштвених медија у вези са уклањањем садржаја.

Прошлог месеца већина судија Врховног суда опрезно је и "у рукавицама" алудирала да је Бајденова администрација незаконито наложила платформама друштвених медија да уклоне проблематичне садржаје.

"Могу да изнесем аргумент да је председник Бајден много већа претња демократији, а разлог за то је што је председник Бајден први кандидат у историји, први председник у историји, који је користио савезне агенције за цензуру политичког говора... да цензурише свог противника", рекао је Кенеди.

"Могу то да кажем јер сам управо добио случај на савезном апелационом суду, а сада и пред Врховним судом, што показује да је почео да цензурише", додао је Кенеди не објаснивши о ком случају је реч.

Демократски национални комитет осудио је Кенедијеву изјаву и оптужио га за ширење теорија завере по друштвеним мрежама.

"Роберт Ф. Кенеди Млађи је озбиљно рекао да је Џо Бајден већа претња демократији од Доналда Трампа јер му је забрањено да форсира теорије завере на Интернету", рекла је виша саветница ДНК Мери Бет Кејхил. "Нема поређења са сазивањем руље на Капитол и обећањем да ћете бити диктатор од првог дана", додала је она алудирајући на Трампа.

Док се Бајденови савезници плаше да би Кенеди могао да извуче гласове и помогне Трампу да се врати у Белу кућу, неколико чланова Кенедијеве породице гласно је подржало Бајдена и критиковало РФК Млађег. Кенеди, као и Трамп наводи да су претходни председнички избори покрадени.

image