Свет

Неће да буде "окружен лоповима": Букеле тражи антикорупцијску истрагу против свих чланова владе

Председник Ел Салвадора одлучио је да се обрачуна са корупцијом у својој власти
Неће да буде "окружен лоповима": Букеле тражи антикорупцијску истрагу против свих чланова владе© Camilo Freedman/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Председник Ел Салвадора Најиб Букеле покренуо је антикорупцијску истрагу против свих чланова своје владе.

Букеле, или како га неки медији зову "диктатор без извињења", ово је објавио на седници владе, на којој су присуствовали сви њени званичници али и државни тужилац.

"Државни тужилац није део извршне власти, али је овде из једноставног разлога. Желим пред свима да му затражим да истражи све који овде седе – како ретроактивно, тако и убудуће. Верујем да не би требало да буде проблема око тога", рекао је Букеле, наводећи да не жели да буде запамћен као председници који су у затвору или у бекству.

Подвукао је да он не жели да буде ни председник који не краде, али је окружен криминалцима, већ да жели да га памте као лидера који нити је крао нити је дозвољавао онима око себе да краду, већ је лопове слао у затвор.

"Ако Бог то дозволи, наш рат против корупције ће бити успешан као и наш рат против банди", поручио је Букеле на Иксу, а његову акцију похвалио је и власник ове платформе Илон Маск.

image