Русија

Симоњан: Карлсонов интервју са Путином најуспешнији у историји, већ има око милијарду прегледа

Симоњан је додала да "никада у историји није било таквог интервјуа", као и да је реч о "најуспешнијем, најзначајнијем моменту у историји медија"
Симоњан: Карлсонов интервју са Путином најуспешнији у историји, већ има око милијарду прегледа© Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Интервју који је руски председник Владимир Путин дао америчком новинару Такеру Карлсону укупно је прикупио око милијарду прегледа на свим платформама, рекла је главна уредница РТ и медијске групе "Расија севодња" Маргарита Симоњан.

Она је интервју назвала "историјским" и "најуспешнијим у историји медија".

Симоњан је нагласила да је интервју само на друштвеној мрежи Икс прикупио око 160 милиона прегледа, не рачунајући прегледе на Карлсоновом сајту и осталим изворима на другим језицима.

"Позивам моје колеге да преброје. То је компликовано и тешко, зато што морате да узмете у обзир све језике и изворе на којима је објављен. Уверавам вас да је бројка око милијарду", рекла је она.

Симоњан је додала да "никада у историји није било таквог интервјуа", као и да је реч о "најуспешнијем, најзначајнијем моменту у историји медија".

Она је рекла и да су Американци шокирани након што је Путин током интервјуа причао о хиљадугодишњој историји Русије.

"Американци су шокирани да смо ми другачији, да је наш лидер другачији. Нас не изненађује то што је Владимир Владимирович 25 минута причао о хиљадугодишњој историји Русије. Он је то радио много пута", изјавила је Симоњан.

Главна уредница РТ је додала и да је он паметан и образован човек, те да су то изузетно важне особине за једног лидера.

Карлсон је интервју објавио у петак, када је објављен на друштвеној мрежи Икс и Јутјубу. Снимак интервјуа објављен је и на сату Кремља.

image