Свет

Син Доналда Трампа критикује Зеленског због забране УПЦ

Пошаљимо му још 100 милијарди долара без било какве одговорности, ироничан је био у објави на Твитеру Доналд Трамп Млађи
Син Доналда Трампа критикује Зеленског због забране УПЦwww.globallookpress.com © © IMAGO/Kyle Mazza

Син некадашњег председника Сједињених Америчких Држава Доналда Трампа, Доналд Трамп Млађи, критиковао је на свом Твитер налогу председника Украјине Владимира Зеленског због односа према Украјинској православној цркви.

"Зеленски забрањује Украјинску православну цркву. Његова влада такође претреса украјинске цркве и хапси свештенике", написао је Трамп Млађи.

Он је иронично приметио колико је Зеленском стало до слободе, али је у истом тону поменуо и финансијску помоћ коју САД шаљу Украјини у чему предњаче међу другим државама.

"Пошаљимо му још 100 милијарди долара без било какве одговорности", написао је Доналд Трамп Млађи.

Председник Украјине Владимир Зеленски у четвртак је одобрио одлуку Савета за националну безбедност и одбрану, која се тиче примене "посебних економских и других рестриктивних мера" када су у питању различите верске организације у Украјини.

Овом одлуком се такође наређује састављање посебног нацрта закона о забрани деловања верских организација које су повезане са Русијом.

image
VV inauguration
banner