Спасиоци никог не остављају испод рушевина: Овце преживеле земљотрес у Турској (ВИДЕО)

Спасиоци извлаче једну по једну затрпану животињу, што демонстрира њихову вољу да се спасе сваки живот

Извлачење преживелих из рушевина у Турској се наставља и после 18 дана од разорног земљотреса који је погодио ту државу и Сирију. Спасиоци не остављају ништа испод остатака грађевина и прашине, а овог пута у току је спасавање стада оваца у граду Газијантеп.

На видео снимку из области у јужно-централној Турској, види се како овце излазе на светлост дана. Спасиоци извлаче једну по једну затрпану животињу, што демонстрира њихову вољу да се спасе сваки живот.

Према последњим подацима, број страдалих у потресу премашио је 50.000, док је повређено више од 115.000 људи, а стотине хиљада објеката срушено је или тешко оштећено.

Само у Турској биланс жртава износи 43.500, након земљотреса магнитуде 7,7 и 7,6 степени Рихтерове скале, с епицентром у провинцији Кахраманмарас. Након тог највећег подрхтавања тла, уследило је више од 7.200 земљотреса.

Најновији јачи потрес забележен је у четвртак, 23. фебруара предвече. Епицентар је био у турској провинцији Хатај, једној од најпогођенијих области, а јачина земљотреса је била пет степени Рихтерове скале, на дубини од 10 километара.

Министар правде Турске Бекир Боздаг изјавио је да је 171 особа ухапшена у оквиру опсежне истраге покренуте о урушавању бројних зграда.

Светска здравствена организација проценила је да је широм Турске и Сирије после земљотреса, хуманитарна помоћ потребна за око 26 милиона људи.

VV inauguration
banner