Јаков Милатовић положио заклетву

Као председник представљаћу сваког од нас да тамо где су нас делили нађемо слогу, јер је помирена Црна Гора једина права Црна Гора, рекао је Јаков Милатовић након полагања заклетве

Јаков Милатовић данас је, пред посланицима у црногорском парламенту положио заклетву и званично ступио на дужност председника државе.

"Заклињем се да ћу дужност председника вршити одговорно, часно, савесно, праведно и непристрасно, по Уставу и закону. Осећам посебну част и понос што данас, полагањем заклетве пред посланицима, преузимам дужност председника Црне Горе. Сматрам привилегијом, али и највећом одговорношћу што сам добио прилику да будем на челу земље у којој сам рођен и коју волим. Да сам могао да бирам, родио бих се баш овде, на најлепшем парчету земље, протканом вишевековном борбом за опстанак, ушушканом између мора и камена, на вечитој раскрсници између истока и запада, севера и југа. Инспирацију на функцији тражићу у надахнућу Балшића, Војислављевића, Петровића, антифашистичкој борби Црне Горе и прегалаштву постратних генерација. Бићу истински председник свих грађана, независно од њихове политичке, верске и националне припадности или било ког другог личног својства", навео је Милатовић након полагања заклетве.

Опширније прочитајте овде.