Уклоњени возови са места синоћње несреће код Оџака

Ислеђење ове несреће врши истражна комисија Инфраструктуре железнице Србије

Пруга Оџаци - Ратково која је била затворена због синоћње железничке несреће код Оџака, када је путнички воз налетео на теретни, данас од 14:30 поново је отворена за теретни и путнички саобраћај, потврђено је Танјугу у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Прекид у организацији саобраћаја возова на овом делу пруге трајао је од синоћ у 18:42 и због поменуте несреће били су отказани возови за превоз путника на релацији Сомбор - Нови Сад - Сомбор.

У судару два воза није било погинулих, док су 52 особе повређене и збринуте у Општој болници "Др Радивој Симоновић" у Сомбору.

Пет пацијената је хоспитализовано, од којих је један са тешким телесним повредама јетре и преломима ребара смештен на Јединици интензивне неге. Четири пацијента налазе се у стабилном стању и смештени су на Одељење хирургије због повреде главе и прелома ребара.

Инфраструктура железнице Србије саопштила је данас да је током истражног поступка запослени тог предузећа Ј.М. на пословима отправника возова у станици Ратково усмено признао пропуст у раду који је изазвао настанак синоћне железничке несреће код Оџака, када је путнички воз налетео на теретни.