Снег пао на подручју Златиборског округа

Pадавина је било на потезу од Златибора ка Боровој Глави

Претходне ноћи снег је падао на простору Златиборског округа, а током ноћи забелели су се путеви на Златибору, Златару али и на превоју Јабука преко кога пролази пут који води ка Црној Гори и на коме се налази истоимени гранични прелаз.

"Територија коју покривају 'Путеви Ужице" је прилично велика, а нарочито критични су били превоји. Најава метеоролога је била таква да смо морали подићи степен ангажовања механизације и људства на први степен од максимална четири. Ипак, падавине нису биле толике колике смо очекивали ", рекао је технички директор АД "Путеви Ужице" Дејан Тејић.

Према његовим речима, падавина је било на потезу од Златибора ка Боровој Глави.

"Било од два до пет центиметара снега на подручју Златара као и на превоју Јабука код Пријепоља. Превентивно је реаговано већ синоћ. Изашли смо на све путне правце, поготово на превоје очекујући снег. Превентивно смо посули со тамо где је било предвиђено и било је два центиметра снега на путу који смо очистили одмах", рекао је Тејић.

Додао је да соли и ризле има довољно за предстојећу зиму, да је довољно људства ангажовано као и да је механизација на време ремонтована и спремна.