Брнабић у Бриселу: Добре вести за Србију

На питање шта очекује од самита премијер Србије је рекла да је то прилика да "ми са Западног Балкана можемо да добијемо додатна средства од неких чак шест милијарди евра, од чега четири милијарде у кредитима, и две кроз грантове, односно бесповратна средства"

Премијер Мађарске Виктор Орбан и премијерка Србије Ана Брнабић похвалили су одличне политичке и економске односе две земље, саопштио је данас Орбанов портпарол Берталан Хаваши након разговора двоје лидера у Бриселу.

Мађарски премијер је рекао Брнабићевој да је "неправедно" то што Брисел "без икаквог разлога" прави изузетак и убрзава интеграцију Украјине у Европску унију, а истовремено успорава преговоре о интеграцији са земљама Западног Балкана.

Брнабићева је на питање Танјуга шта очекује од данашњег самита, рекла да очекује и добре резултате и разговоре око новог Плана раста за Западни Балкан.

"Добро је што имамо самит ЕУ - Западни Балкан јер је то, поред европске политичке заједнице, један нови формат у оквиру кога ми са Западног Балкана увек можемо да разговарамо отворено, искрено и потпуно транспарентно са лидерима ЕУ. Тако да је добра ствар. Разговор је увек добра ствар", рекла је Брнабићева.

Она је додала да очекује "добре резултате и добре разговоре око новог Плана раста за Западни Балкан".

"То је прилика да ми са Западног Балкана можемо да добијемо додатна средства од неких чак шест милијарди евра, од чега четири милијарде у кредитима, и две кроз грантове, односно бесповратна средства", објаснила је Брнабићева.

Опширније прочитајте овде.