Путин раскринкао Блинкена: Он је наш човек, за њега је Кијев Русија

Амерички државни секретар, говорећи о свом прадеди који је "бежао из Русије од јеврејских погрома", заправо потврђује да је кијевска област део Русије, с обзиром на то да му је деда 1904. године управо из Кијева пребегао у САД, поручио је руски председник

Руски председник Владимир Путин назвао је америчког државног секретара Ентонија Блинкена "руским човеком" и изнео чињенице које то доказују.

Шеф државе је подсетио да је Блинкен раније говорио о јеврејском страдању, преноси Кремљ.

"Неколико пута је причао да су његови рођаци, његов прадеда побегли из Русије од јеврејских погрома. У различитим земљама, у Европи, САД, ова тема се стално отвара са циљем да се демонизује Русија, да се покаже какви варвари, какви ниткови и разбојници живе овде", истакао је руски лидер.

"У ствари, ако погледате оно што је рекао актуелни државни секретар, ако се погледа не на политичке слогане, већ на суштину проблема, много тога постаје јасније", рекао је Путин, па је додао:

Русија у је у архивима пронашла да је прадеда Блинкена који је напустио Руску империју, рођен у Полтавској губернији, а затим је живео и отишао из Кијева, рекао је Путин.

Поставља се питање да ли Блинкен верује да су Кијев и суседне области исконски руске територије, с обзиром на то да је раније говорио да му је прадеда побегао из Русије од јеврејских погрома.

"У овом случају, у најмању руку, он верује да тамо није постајала Украјина 1904. године. Те године је прадеда господина Блинкена отишао из Кијева у САД. Значи никакве Украјине тада није ни било, каже да је побегао из Русије".

"Очигледно је господин Блинкен наш човек", истакао је Путин.