Економија

Продужени рокови за пријаве за субвенције у пољопривреди до 12. јуна

У Министарству пољопривреде кажу да продужетак рокова неће утицати на динамику исплате, која ће се одвијати несметано, без одлагања
Продужени рокови за пријаве за субвенције у пољопривреди до 12. јунаwww.globallookpress.com

Рокови за пријаву пољопривредника за субвенције по актуелним јавним позивима продужени су до 12. јуна, објавило је Министарство пољопривреде. То се односи на пријаве за давања по хектару, као и за субвенције за квалитетна приплодна грла, тов, краве за узгој телади за тов и пчеле.

"Одлука о додатном продужењу рокова за пријаву донета је како бисмо изашли у сусрет пољопривредним произвођачима и омогућили им додатно време за прикупљање неопходне документације. Циљ нам је да се што већи број пољопривредних произвођача пријави на јавне позиве и добије жељене субвенције.
Напомињемо да продужетак рокова неће утицати на динамику исплате, која ће се одвијати несметано, без одлагања", навели су из Министарства пољопривреде.

Јавни позив за давања по хектару расписан је 7. априла, а требало је да траје до 31. маја. Првобитан износ подстицаја за биљну производњу био је 9.000 динара, а после договора представника пољопривредника са Владом Србије повећан је на 18.000 динара.

"Пољопривредницима којима до сада та врста субвенције није исплаћена, добиће повећан износ у целости, док ће пољопривредни произвођачи којима је већ исплаћено 9.000 динара разлика бити додатно исплаћена у наредном периоду", наводе из ресорног министарства.

Пољопривредници који су се до сада пријавили за ову врсту субвенција не треба да подносе додатне пријаве.

image