Економија

Шеф немачког индустријског удружења осудио Шолцову енергетску политику: Апсолутно је токсична

Зигфрид Русвурм је рекао да немачки бизнис подржава зелену транзицију, али да министри нису успели да објасне компанијама "шта се дешава када ветар не дува и сунце не сија"
Шеф немачког индустријског удружења осудио Шолцову енергетску политику: Апсолутно је токсичнаwww.globallookpress.com © Ren Pengfei

Лидер главног немачког индустријског удружења Савеза немачких индустријалаца (БДИ), Зигфрид Русвурм, осудио је енергетску политику Владе Немачке под вођством Олафа Шолца и означио је као "апсолутно токсичну".

Русвурм је изјавио за "Фајненешел тајмс" (ФТ) да је немачки климатски план "догматичнији" него план у било којој другој земљи коју познаје.

Ова изјава је знак пада поверења немачке индустрије у канцелара Шолца и његово управљање привредом, наводи ФТ.

"Нико данас не може са сигурношћу да каже како ће наше снабдевање енергијом изгледати за седам година и зато нико не зна колико ће тада бити високе цене енергената у Немачкој", навео је Русвурм.

Он је додао да је та ситуација "апсолутно токсична" за компаније које морају да доносе инвестиционе одлуке.

Индустријски лидери Немачке су се дуго жалили на климатску политику Шолцове владе, говорећи да су њени циљеви преамбициозни.

Русвурм је рекао да немачки бизнис подржава зелену транзицију, али да министри нису успели да објасне компанијама "шта се дешава када ветар не дува и сунце не сија".

Он се пожалио да и даље није јасно како Немачка може да створи поуздане резервне капацитете енергије.

image