Економија

Радно време за Сретење: Продавнице и поште у празничном режиму

У четвртак 15. фебруара продавнице прехрамбене робе могу да буду затворене, а 16. фебруара морају да раде у времену најмање од 9 до 12 сати
Радно време за  Сретење: Продавнице и поште у празничном режиму© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Током државног празника Сретење, занатлије и трговци на територији града Београда радиће измењено, и то у среду 14. фебруара дежурни продајни објекти претежно прехрамбеног асортимана морају да раде најмање у времену од 9 до 18 сати, док у четвртак 15. фебруара објекти могу да буду затворени, а 16. фебруара морају да раде у времену најмање од 9 до 12 сати.

"Према одредбама Одлуке о радном времену занатства и трговине на територији града Београда, којом се уређује радно време трговинских и занатских објеката на Сретење - Дан државности Србије 2024. године, привредни субјекти који обављају занатску и трговинску делатност на територији града Београда радиће измењено", саопштено је из Секретаријата за привреду, преноси Беоинфо.

Како се наводи, на дан државног празника - Сретење (15. и 16. фебруара), неспецијализоване трговине у којима се обавља трговина на мало претежно непрехрамбеног асортимана могу да буду затворене.

Бензинске станице на државним путевима првог и другог реда и општинским путевима на територији града Београда радиће 24 сата, а остале бензинске станице у граду раде најмање у времену од 6 до 20 сати.

Наводе и да су дежурни продајни објекти који у време државних и других празника обављају делатност, дужни да распоред, почетак и завршетак радног времена истакну на видном месту објекта, најмање три дана пре дана државног и другог празника.

"Сви трговински и занатски објекти за време државног празника - Дан државности Србије - Сретење, могу да буду отворени и могу да раде дуже од радног времена наведеног у овом саопштењу. Велетржница Београд ће за време државног празника, 15. и 16. фебруара", радити 24 сата, саопштено је из Секретаријата за привреду.

Пијаце у редовном режиму

Из ЈКП "Београдске пијаце" су саопштили да ће током предстојећег празника Дана државности 15. и 16. фебруара радити по устаљеном радном времену.

Тако ће током два празнична дана зелене пијаце радити од 6 до 19 часова, београдски бувљак на Миљаковцу од 8 до 20 часова, пијаца цвећа у Крњачи од 8 до 19 часова, а пијаца на Палилули од 7 до 21 час.

Такође, уобичајено, од 6 до 19 часова, радиће и пијаца на Душановцу. По устаљеном радом времену ће радити и гараже и паркинг простори за кориснике и посетиоце пијаца, па ће тако гараже у оквиру пијаца "Палилула" и "Зелени венац" радити од 6 до 21 час.

Паркинг пијаце "Земун" радиће 24 сата, док ће паркинг пијаце "Душановац" радити од 8 до 19 часова.

Раде 73 дежурне поште

На државни празник Сретење – Дан државности Србије, радиће 73 дежурне поште у Београду и свим већим градовима и туристичким центрима, као и поште на граничним и административним прелазима.

Оба дана празника, београдска Главна пошта у Таковској 2, поште на граничним прелазима Батровци, Шид, Сремска Рача, Чукарка и Хоргош, и административним прелазима Јариње и Брњак радиће непрекидно. Пошта на граничном прелазу Градина дежураће од 7 до 18.30 часова.

Пошта на Аеродрому Никола Тесла радиће од 8 до 15 часова. Отворене ће бити и поште у тржним центрима у Панчеву и Крагујевцу, поште у "Универекспорт" објектима у Београду, Новом Саду и околини, Зрењанину, Сомбору и Апатину, у "Рода" објектима у Сремској Митровици, Крагујевцу и Шапцу, поште на Копаонику и Златибору, и друге дежурне поште у градовима широм Србије.

image