Култура

Позориште га неће заборавити: Представе Јагоша Марковића у новембру у ЈДП-у

Југословенско драмско позориште извешће четири представе награђиваног редитеља, које су у време његове преране смрти игране на репертоару овог театра
Позориште га неће заборавити: Представе Јагоша Марковића у новембру у ЈДП-у© FOTO TANJUG / TANJA VALIC

У знак сeћања на прерано преминулог редитеља Јагоша Марковића, једног од омиљeних сарадника Југословенског драмског позоришта у Београду али и бројних театарских сцена у Србији и региону, ЈДП посвећује мeсeц новeмбар овом великом умeтнику.

Током, "Јагошевог новембра", како су у ЈДП-у назвали наредни месец, биће одигране све четири представе које су на редовном репертоару овог позоришта. 

У суботу, 4. новембра и у четвртак 23. новембра на Великој сцени "Љуба Тадић" биће изведено "Чудо у Шаргану", по тексту Љубомира Симовића, у поставци Марковића. У петак 10. новембра, као и 17. новембра, на истој сцени играће се "Врат од стакла" по тексту Биљане Србљановић, док ће у Јагошеву част "Путујуће позориште Шопаловић", по тексту Љубомира Симовића, бити изведено 21. и 29. новембра. Такође крајем месеца, 25. новембра на Великој сцени "Љуба Тадић" на програму је представа "Тако је (ако вам се тако чини)", чији је аутор Луиђи Пирандело, која је у режији Јагоша Марковића премијерно изведена 4. јуна 2017. године. 

image