Култура

Жене на ивици нервног слома: Нови мјузикл у Позоришту на Теразијама

Представа, настала према истоименом филму Педра Алмодовара и у режији Небојше Брадића, има две глумачке поделе, а премијера са другом екипом биће одржана 22. октобра
Жене на ивици нервног слома: Нови мјузикл у Позоришту на Теразијама© Владимир Опсеница / Позориште на Теразијама

Нови мјузикл "Жене на ивици нервног слома", према истоименом филму Педра Алмодовара и у режији Небојше Брадића, премијерно је изведен синоћ у Позоришту на Теразијама у Београду.

Нови пројекат музичког београдског позоришта је реализован у виду две глумачке поделе, тако да ће премијера са другом глумачком екипом бити одржана 22. октобра у 19:30.

Водеће и споредне улоге су остварили: Јелена Ступљанин, Хаџи Ненад Маричић, Ивана Кнежевић, Арсеније Тубић, Оливера Бацић, Никола Булатовић, Маја Новељић Ромчевић, и други.

У питању је мелодрамски мјузикл, на прагу романтичне комедије, који задире у сферу трагикомедије, што је препознатљив стил и рукопис чувеног шпанског синеасте Педра Алмодовара.

Редитељ Брадић је истакао да је филм као и мјузикл "Жене на ивици нервног слома" комбинација забавно духовите приче са тугом и патњом, драма о усамљеним, остављеним и заљубљеним женама.

Сценографија доајена позоришне уметности Миодрага Табачког осмишљена је у форми гигантских карата за играње попут раздељеног шпила, уз бонус додатак појединих елемената шаховских фигура и домина.

Светска премијера мјузикла је одржана 2010. на Бродвеју у Њујорку, а европска три године касније на Вест Енду у Лондону. Текст за позоришни комад је написао Џефри Лејн, док музику и стихове мјузикла потписује Дејвид Јазбек.

image