Култура

Премијера "Мегалополиса" на фестивалу у Кану: Копола је на овом филму радио дуже од четири деценије

Копола је почео да ради на "Мегалополису" још 1983. године, пише "Холивуд репортер"
Премијера "Мегалополиса" на фестивалу у Кану: Копола је на овом филму радио дуже од четири деценијеGetty © Derek White

Објављена је прва слика са сета "Мегалополиса", новог филма Франсиса Форда Кополе на којем је ради дуже од четири деценије и који ће имати премијеру на Филмском фестивалу у Кану.

"Мегалополис" је научнофантастична драма коју је режирао, написао и продуцирао Копола.

Радња филма смештена је у метрополу налик Њујорку, која је почела да пропада након тешке несреће. Архитекта и идеалиста Цезар Катилина, којег глуми Адам Драјвер, жели да уништену метрополу претвори у одрживи град, али на путу му стоји корумпирани градоначелник Френк Цицеру, којег игра Ђанкарло Еспосито.

Прва фотографија са сета приказује Цезара који замишља како ће град изгледати након обнове, док поред њега стоји Јулија.

Према "Холивуд репортеру", Копола је почео да ради на "Мегалополису" још 1983. године. Како би задржао креативну контролу над пројектом који је коштао 120 милиона долара, Копола је продао велики део своје винарије у Северној Калифорнији.

Редитељ је објаснио да на пројекту није радио континуирано, већ је с времена на време у сценарио убацивао нове идеје, све док није одлучио да жели да сними филм који наликује римском епу смештеном у модеран свет Сједињених Држава.

"Мегалополис" ће имати премијеру у Кану 17. маја. Још увек није познато када долази у биоскопе.

image