Култура

Од данас у Руском дому: Изложба академика Сокола Соколовића "Сликарство и дизајн"

У питању је ауторски допринос сећању на злокобно бомбардовање Србије 1999. године, а у част 100 година од рођења оца аутора изложбе, Александра Соколовића – носиоца Партизанске споменице од 1941, депортованог у Нацистички логор у Норвешкој у коме су на њему вршени крајње нехумани експерименти
Од данас у Руском дому: Изложба академика Сокола Соколовића "Сликарство и дизајн"© Руски дом у Београду

Изложба академика проф. др Сокола Соколовића "Сликарство и дизајн" биће свечано отворена данас, у понедељак, 10. јуна у 19.00 часова у Галерији Руског дома.

Ово је ауторски допринос сећању на злокобно бомбардовање Србије 1999. године, а у част 100 година од рођења оца аутора изложбе, Александра Соколовића – носиоца Партизанске споменице од 1941, депортованог у Нацистички логор у Норвешкој у коме су на њему вршени крајње нехумани експерименти, добитника многих ордена од Маршала, наводи се у саопштењу Руског дома у Београду.

Догађај ће отворити директор Руског дома Јевгениј Баранов, а о изложби ће поред аутора говорити проректор Универзитета у Београду проф. др Ратко Ристић, декан Универзитета "Унион – Никола Тесла" проф. др Александар Грачанац, проф. др Александар Радојевић, историчар уметности Маре Јанакова Грујић.

Изложба се састоји од штафелајних слика из породичне колекције, преко 150 решења дизајнерских знакова, витрина са теоријским публикацијама и личним предметима аутора.

Изложба траје до 17. јуна 2024. Улаз слободан.

image