Магазин

Да ли брендиране торбе заиста вреде: Он сече ташне вредне хиљаде долара да би проверио квалитет

Предузетник и познавалац коже редовно објављује клипове на ТикТоку у којима на различите начине уништава кожне торбе, новчанике, каишеве и друге аксесоаре. Након инцијалне непријатности при помисли на толики потрошен новац, само да би се артикал уништио, садржај постаје едукативан.
Да ли брендиране торбе заиста вреде: Он сече ташне вредне хиљаде долара да би проверио квалитет© Pexels/Lukas

Резање, рибање ацетоном и паљење скупоцених луксузних комада звучи сулудо. Ипак, Танер Ледерстајн, стручњак за кожу и кожне материјале, ово ради како би образовао интернет о правом кавлитету дизајнерских аксесоара.

Танер има дугогодишње искуство у кожној индустрији и током ''дисекцијe'' објашњава начин на који је комад креиран, како реагује са одређеним хемикалијама и чиме је могао бити третиран за задовољавајућ изглед. Након ''болног'' процеса резања и одвајања слојева, Танер открива који луксузни брендови заиста користе квалитетну кожу, а који продају јефтиније верзије које је само имитирају.

Танер сматра да је за купце важно да знају истину о томе на шта заправо троше новац. Верује да је кожна индустрија само још једна врста апсакјлинга и да више доприноси заштити планете, него пластичне алтернативе. У протеклих неколико година, дискусија о веганској кожи постаје све већа, али многи стручњаци сматрају да то није идеално решење. Додају да је еколошки одговорније купити добар комад од праве, чврсте коже, који ће да траје годинама, него производ који се брзо оштети и ствара отпад. 

Без обзира на контроверзну тему, Танеров садржај је интересантан а добра информисаност приликом куповине дизајнерских комада је важна. Данас се чешће велича име бренда, него квалитет, тако да је корисно имати основне информације о материјалима који се нуде. Постоји на стотине кожних ''алтернатива'' - неке су прихватљије што се тиче цене и квалитета, али неке могу бити прецењене у односу на њихову праву вредност. 

image