Магазин

Седам шокантних исповести принца Харија, које се наводно налазе у његовим мемоарима

Након што је као бомба одјекнула вест да се у Харијевим мемоарима налази и прича о наводној тучи двојице принчева, појављује се још низ шкакљивих прича из књиге "Резервни принц"
Седам шокантних исповести принца Харија, које се наводно налазе у његовим мемоаримаGetty © WPA Pool

Само неколико дана пре заказаног званичног објављивања мемоара, копије које су се појавиле и постале доступне медијима. Као додатак већ направљеној збрци, је и чињеница да су се мемоари одштампани на шпанском језику грешком нашли на полицама, па док је издавач увидео превид и повукао их из књижара, већ су медији и читаоци имали прилику да их купе, преноси магазин "Мери Клер".

Од тада су многе приче из Харијевих мемоара отишле у јавност, иако се не зна тачно да ли има још неких детаља и да ли је можда нешто "изгубљено у преводу" са језика на језик. До 10. јануара, када званично излази из штампе књига, ово су неке од наводних прича које за сада највише интригирају медије и јавност.

Принц Вилијам и принцеза Кејт су охрабриле Харија да носи злогласну нацистичку униформу на забави 2005. године.

Принц Хари је у мемоарима написао да се двоумио између пилотске и нацистичке униформе, али је након приче са братом Вилијамом и његовом женом Кејт, одлучио да обуче, нацистичку, за костимирану забаву, пише "Пејџ сикс" ("Page Six"), који су ову причу прочитали из доступних копија. "Позвао сам Вилија и Кејт и питао их шта мисле. Рекли су обуци "наци" униформу. Смејали су се и рекли да је гора од Вилијевог трикоа! Много смешнија, што је и била поента костимирања", написао је наводно принц Хари у мемоарима.

Облачење ове униформе и проблема које је проузроковало, велики су део документарца који су снимили принц Хари и Меган Маркл.

Хари је признао да је пробао кокаин са 17 година

"Наравно да сам узимао кокаин, који ми је понуђен нечијој кући током сезоне лова викендом, и од тада сам узимао још. Није било посебно забавно и није ме чинило специјално срећим, како је чинило друге, али сам се осећао другачије, а то ми је био главни циљ. Осетити. Бити другачији. Имао сам 17 и био сам спреман да пробам скоро све супротно од устаљеног система. Макар је то било нешто у шта сам себе убеђивао", наводно пише у "Резервном принцу", а преноси "Скај њуз" ("Sky News") такође се позивајући на шпанске копије књиге.

Принчеви Хари и Вилијам су били против венчања краља Чарлса са Камилом

"Упркос нашем противљењу, тата је тако одлучио, ми смо му стисли руку и пожелели све најбоље. Без љутње. Схватили смо се да ће најзад бити са женом коју воли и коју је одувек волео. Судбина је вероватно још од почетка била за ту везу. Без обзира на горчину или тугу коју смо осећали због затварања још једног поглавља у маминој причи, схватили смо да ова осећања више немају смисла", наводно је рекао Хари за венчање Камиле и Чарлса, преноси "Пејџ сикс".

Принц Хари је прво сексуално искуство имао са "старијом женом"

"На много начина ово је погрешно искуство. Десило се на трави иза препуног паба", а наводи се да је принц ово до детаља описао, пренео је  "Пејџ сикс".

Наводно је принц Хари убио 25 људи у Авганистану

"Могу увек рећи колико сам непријатељских војника убио и било ми је важно да се не бојим те цифре. Међу многим стварима које сам научио у Оружаним снагама, једна од најважнијих је била да будем одговоран за своје поступке. Овај број није нешто што ме испуњава, али ни не стидим се. Наравно, не бих желео да имам цифре из војног досиеја у својој глави, али такође бих желео да живим у свету без Талибана и без рата", преноси "Скај Њуз", наводне делове принчеве књиге у којима је детаљно описао своје десетогодишње искуство служења у британској војсци. Поменути медиј наводи и да је све што је принц радио у Авганистану забележено.

Харија и Вилијама су одвратили од захтева за отварање поновне истраге о смрти њихове мајке

У мемоарима, принц Хари наводно сматра да је званични узрок саобраћајне незгоде да је возач био пијан - упрошћен и апсурдан. Хари сматра да је возач и пијан могао да прође кроз тунел, осим ако папараци нису онемогућили пролаз. Питања - Зашто су се папараци тако лагано извукли? Зашто нису у затвору? Ко их је послао? Који би други разлог осим корупције и заташкавања могао бити? - су она око којих су се принчеви сложили да их објаве на прес конференцији, као и да траже поновно отварање истраге. Али су их одвратили од тог плана, преноси детаље "Скај њуз".

Хари назива Вилијама својим архинепријатељем

На питање новинарке "Гуд морнинг Америка" зашто брата у мемоарима назима "вољеним братом" и "архинепријатељем", принц је рекао "Увек је нека врста такмичења међу нама. Мислим да је то увек игра на релацији  наследник - "резервни"".

Званично објављивање књиге заказано је за 10. јануар и остаје да се потврди или оповргну све ове приче које су за сада изашле у медијима широм света.

 

image