Магазин

Напуштени Боинг 737 ће постати луксузна вила на Балију - за ноћење више од седам хиљада евра

Авион који је мистериозно ''остављен'' на ливади на Балију, годинама је био само туристичка атракција, до пролећа ће бити реновиран у другачије сврхе. Ентеријер ће бити поптуно преуређен у приватно летовалиште а за једно ноћење ће бити потребно издвојити више од седам хиљада долара.
Напуштени Боинг 737 ће постати луксузна вила на Балију - за ноћење више од седам хиљада евра© Pexels/Zlatin Georgiev

Постоји неколико теорија о пореклу празног и старог Боинга 737. Неколицина становника сматра да је инострани бизнисмен желео да га претвори у ресторан пре неколико година, али му је понестало новца, па је авион остављен. Ипак, предузетник и туристички инфлуенсер Феликс Демин, купио је напуштени авион и наводно зауставио продају остатака летелице Кини.

Пројекат трансформације из напуштене летелице у луксузну вилу је започео заједно са руским инвеститором Александром Лебедевом. Демин је за ''Бизнис инсајдер'' изјавио да је, након што је добио дозволу надлежних, авион морао да се растави, пренесе на жељену локацију, па затим поново састави, како би радови почели.

План рада укључује потпуну реновацију унутрашњости, тако да су само спољашњи облик и округли прозори једини наговештаји да је овај објекад некада био авион.

Стил ентеријера је савремен и минималистички. Осим луксузних спаваћих соба, вила ће имати кухињу, два купатила, трпезарију, базен. Једно од крила ће бити претворено у терасу, која ће имати поглед са литице на Најанг Најанг плажу.

Поред тога, вила ће имати интернет, паркинг и целодневно отворену рецепцију. Такође ће имати и хелиодром, тако да гости могу доћи до имања својим хеликоптером.

Вила ће бити доступна за изнајмљивање од марта.

image