Магазин

Скакавци у чоколади - Протеинске чоколадице од скакавца ипак нису најбољи маркетинг

Немачки бренд слаткиша Ритерспорт (Rittersport) је на Инстаграму објавио рекламу за нове протеинске чоколадице, које имају специјалан састојак - скакаваце.
Скакавци у чоколади - Протеинске чоколадице од скакавца ипак нису најбољи маркетинг© Приватна архива

На слици се види зелено паковање чоколадице на којој се налази фотографија скакавца, а у позадини је увеличана текстура листа. ''Скакавци у храни? Признато од данас! Дуго смо чекали на ово - а ви?'', написао је бренд уз објаву.

Ипак, коментари на друштвеним мрежама показују да многи нису примили вест са одушевљењем.

''Како моћна анти-реклама! Више никада нећу куповати ваше производе,'' пише један корисник.

''Сјајна будућност за Европу...''

''Не морате јахати сваког коња. Нећу учествовати у овоме,'' додаје још корисника. Многи алудирају на недавно одобрење ЕУ о продаји инсеката у прехрамбеној индустрији и исказују негодовање на нове опције. На десетине коментара описује гађење на овакву идеју, сматрајући да човек не би требало да једе инсекте.

Већина коментара одбија идеју скакаваца у посластицама, али поједини корисници имају ведрије утиске.

''Изгледа добро, ја бих пробао! Не разумем зашто су људи толико ограничени. Сви прихватају шкољке, дагње и слично, али се плаше скакаваца.''

''Колико год је ово смешно, сигурно ће бити више буба у нашој храни у будућности. Делови инсеката се већ налазе у многим намирницама које свакодневно једемо. Најбоље је купити свеже производе и направити своју чоколаду. Такође, биће потребно добро истражити утицај оваквих протеина на људе који нису навикли да их једу, постоји много различитих протеина у свету и не смеју се генерализовати на овај начин.''

Са порастом еколошке свести, многе индустрије се труде да што мање угрожавају живи свет и природу. Због тога настају велике промене у производњи текстила, аутомобила и хране. Што се тиче конзумирања буба, то није никакав новитет у многим деловима света, као што је Азија. Ипак, сигурно је да ће много времена проћи док инсекти не постану прихваћен извор протеина у Европи, упркос одобрења ЕУ.

image