Магазин

Маск и Закерберг заказали "ултимат фајт": Ко ће кога нокаутирати?

Власници ривалских компанија за друштвене медије договорили су се да организују борбу у кавезу
Маск и Закерберг заказали "ултимат фајт": Ко ће кога нокаутирати?© Noam Galai/Getty Images for Heidi Klum

Власник "Твитера" Илон Маск изазвао је на борбу у кавезу свог ривала, власника конкурентске компаније "Мета" Марка Закерберга, који је на овај окршај - пристао.

Меч је заказан након што је Маск исмејао "Метин" покушај да направи платформу за микроблоговање која би била конкурент "Твитеру".

"Сигуран сам да Земља једва чека да буде искључиво под Заковим палцем и без других опција. Барем ће то бити 'разумно'. Ја сам за борбу у кавезу, ако је и он за то", провоцирао је Маск.

А онда је стигао неочекивани одговор његовог конкурента. Закерберг је на Инстаграму поделио снимак екрана са Масковим твитом и преко њега натпис: "Пошаљи ми локацију".

Вероватно да је риђокосом, тридесетседмогодишњем милијардеру дозлогрдило да слуша Маскове прозивке и пецкања и решио је да му се супротстави.

Колега милијардер једва је дочекао да му каже место окршаја.

"Вегас октагон", написао је мислећи на струњачу и рингове који се у Лас Вегасу, на којима се одржавају "ултимат фајт" мечеви.

Док на друштвеним мрежама већ крећу опкладе о томе ко ће изаћи из кавеза, а кога ће одатле изнети, педесетдвогодишњи Макс твитује и о својим потезима.

"Имам сјајан потез који зовем морж. Тад само лежим на свом противнику и не радим ништа", твитовао је Маск додајући да готово никад не вежба, осим када се игра са децом бацајући их у ваздух.

Са таквим режимом тренинга, тешко да би Маск победио свог ривала ако би ова борба била буквална.

Ко ће кога нокаутирати, остаје да се види, али, иако Закерберг можда неће победити ривала платформом која је јача од Твитера, што се физичке способности тиче - предност је ипак на његовој страни. Власник "Мете" наиме већ тренира мешовите борилачке вештине "ММА" и недавно је освојио турнире у џију-џицу.

Ако два милијардера на крају заиста заврше у кавезу, суђење меча могао би, како "Политико" пише, да буде прави посао за европског комесара за унутрашње тржиште Тјерија Бретона, који би и са Маском и са Закербергом требало да се састане ове недеље, током посете САД.

Без обзира на победника ова борба је нешто што корисници друштвених мрежа једва чекају. Док праве мимове у виду лажних постера - позивница за овај меч, и на Твитеру, и на Инстаграму и Фејсбуку, људи су сигурни да би ово могла да буде једна од најзабавнијих борби свих времена.

image