Магазин

Борба гладијатора: Меч између Маска и Закерберга ће се можда одржати у Колосеуму

"Има шансе да ће борба бити у Колосеуму," написао је Илон Маск на свом Твитер профилу. Наводно, званичници из италијанске владе су контактирали власника компаније "Мета", Марка Закерберга и понудили му величанствену локацију за њихов окршај: древни Колосеум у Риму.
Борба гладијатора: Меч између Маска и Закерберга ће се можда одржати у КолосеумуGetty © Michael Gonzalez, Pexels/Andrei Tanase

Амфитеатар је у древном Риму био кроишћен за посматрање гладијаторских борби, а изгледа да постоји могућност да ће поново бити у функцији и у савременом добу, преноси "ТМЗ Спорт". Италијански министар културе је пре неколико дана понудио Закербергу ову историјску локацију. Наводно, оба противника су веома узбуђена и допада им се понуђена локација.

"Синоћ сам причао са Марком и Илоном, обојица су мртви озбиљни око борбе," рекао је за "ТМЗ Спорт" Дејна Вајт, председник УФЦ-а. Дејна сматра да ће окршај технолошких милијардера бити најпрофитаблинији у историји УФЦ-а, додајући да њихова борба може достићи преко милијарду долара зараде. Тренутно најпрофитабилнија борба у историји турнира је била између Мејведера и Мекргрегора, која је зарадила око шесто милиона долара.

Гласине о "ултимат фајту" су почеле да се шире прошле недеље, када је Маск исмевао свог колегу/ривала преко Твитера, саркастично предлажући "борбу у кавезу". Маскове изјаве и потези често буду необични, тако да јавност није била превише изненађена његовом идејом. Међутим, добио је неочекиван потврдан одговор од Закерберга преко Инстаграма (друштвене мреже која припада "Мети") и од тада се прича о њиховој борби проширила на интернету.

Људи праве опкладе, мимове и различите спекулације о исходу борбе. Поједини сматрају да Маск има предност, јер је виши и тежи, али и да Закерберг има добре  шансе за победу, јер тренира џиу-џитсу и недавно је освојио медаљу на једном такмичењу. Многи верују да постоји могућност да ће се ривалство између две најпознатије личности технолошког света окончати овом "историјском борбом, на историјском месту".

Римски Колосеум је једно од Седам светских чуда старог света и највећи амфитеатар на свету, иако је израђен пре скоро две хиљаде година. Осамдесете године се отворио и римски цареви су организовали бројне гладијаторске борбе, у којима су становници и владари редвоно уживали. У савременом добу, амфитеатар се само једном користио, за добротворни перформанс Пола Макартнија 2003. године.

image