Магазин

Поздрав Сунцу - Месечни хороскоп за август 2023.године

Август је увек месец борбе за своје место под Сунцем. Лав као најудаљенији знак од Водолије, сво то братство и равноправност чак не препознаје као реалност, евентуално признаје као људску утопију. Јер мора бити реда. А где је реда мора бити хијерархије, а где је хијерархија ту су и привилегије. Увек ће зато бити важних и мање важних држава, народа, људи. Сурово је Сунце увек, на санскриту се и зове 'Сурја' па бар да за почетак сви урадимо један Сурја Намаскар (Поздрав Сунцу) и кренемо.
Поздрав Сунцу - Месечни хороскоп за август 2023.године© unsplash / Jeremy Bishop

Нема сумње да је ера Водолије прилично утицала на тренутну биполарност света. Већ су нам се пробудиле одавно ганглије које реагују на туђе судбине, показујемо емпатију, бринемо не само о људима већ и о природи и животињама, спремни смо да помажемо, да се солидаришемо, да себе у други план стављамо кад проценимо да није умесно хвалити се, славити свој живот док неко нема ни за хлеб или је у неким другим мукама. Но, тек је заиста мало оних који би свој живот олако расули, потрошили на друге или га се лако одрекли. Једнакост не подразумева важност нити привилегије. А привилегије знамо сви, и те како пријају.

Можда је то пријатељ који има кућу на приморју па ето вас као и сваке године тамо, можда је то познаник који вам сада решава неку папирологију и то само зато да се не цимате по врућини. Можда је ваша привилегија већ рођењем дата и јасно вам је да живите много бољим стандардом од већине. Можда је привилегија скупо школовање које ћете приуштити својој деци па иако сте заговорник једнакости и равноправности није баш да сте и у свом животу практичар истог. Е ту долазимо до принципа Сунца које се неће љутити ако себи хоћемо да дамо оно што мислимо да је најбоље. Када умемо да се послужимо са трпезе коју нам пружа живот, за разлику од Урановских типова људи који на то не реагују јер им је њихова самодовољност и независност заиста капитал од којег живе. Они просто постају виталнији што више одбију негде сматрајући да су већ рођењем добили разне друге максимуме, нормалном човеку често неприметне. Као што је генијалност или непредвидиви живот који живе без страха, наклоност света који их воли јер су непосредни и не осећају социјалне препреке као остали. Но, таквих је, кажем, у принципу много мање него што нам изгледа кад одемо на социјалне мреже.

Како ће Сунце бити у изазовним аспектима од Јупитера и Урана, нема сумње да ћемо у августу бити прозвани да увидимо шта је то што нам је тренутно најважније за будућност. Сунце као принцип реда не односи се само на ред у односима или у кући. То је и уредност, Сунце је тачно попут часовника и из ове перспективе то је време по коме знамо кад се сеје а кад жање, кад се завршавају школе а кад се рађају деца. Да смо живели само по Сунцу деца би се и даље рађала на време. Уран је померио те биолошке сатнице али је морао паралелно и да измисли нове вештачке начине да би то тако могло (ИВФ, сурогат мајке, донација сперме и сл.) Није непознато да је кључна реч за Лавове (чији је месец август) "имати план". Планови су важни. Организација је важна као и приоритети.

Зато је сада добар период да се уозбиљимо, направимо план и предузмемо шта је потребно ако мислимо да тријумфујемо. Одлагања, прокрастинација и слично нису на талону. Из Сунчеве перцепције то су само изговори, а Сунце не преговара са онима који налазе изговоре. Баш као на разговору за посао. Одмах сте одбијени јер сте тражили нов термин за интервју. Да ли ти је стало или се само играш? Да ли ти је важно или ти је свеједно? То су утисци које ћемо сада остављати свуда.

И у љубави исто, тешко ћемо сада дане без одговора на неку поруку тумачити на било какав други начин сем - није им стало. Јер ко хоће нађе начин. У озбиљним везама и браковима ово је један од најтежих месеца у години. Управо зато јер сада се ривалитет јасно види. Код свих. Обе стране сада очекују више пажње, хваљења, дивљења. Такође обе стране ако имају неку фрустрацију коју вуку сада је иозносе напоље, некада и пред публиком јер им је потребна подршка. Знамо да је важно да та публика не буду деца, али најчешће управо то јесу деца. И они се упознају са суровом страном живота у двоје, да то није само идила и мирис топлих сендвича, спремања за одмор, већ да ту има и пуно галаме, суза, љутње, драмских преокрета.

Па ће зато и долазити до наглих промена у односима. Ако нема одлучности, нема јасноће, нема осећаја да нам је обома стало и да нам је важно - односи ће се мењати, негде и завршавати. Могуће је да то буде чак и грубо завршено, напрасно, бескомпромисно и недоречено. Поготово у данима од 6. до 13. августа и од 18.до 25. августа. Исти ти периоди су такође јако добри да нешто преломимо, за доношење одлуке и изборе које сами правимо. Иако се неће нико осећати фино кад препозна утицај августовских транзита и увиди да заправо губи време и да му живот стоји у месту уместо да се врти, та врста нелагоде је ипак добродошла јер може нас навести да променимо тактику. Да уместо да очекујемо, почнемо ми да мењамо радикално нешто што смо до сада радили а доносило нам је озлојеђеност чиме аутоматски утичемо на целу заједницу да се мења.

Колико смо важни то се најбоље види када нас неко време нема. Зато су и одмори добра прилика да негде зафалимо па нам можда и дају дугоочекивану повишицу.

Сунце нас такође зове да изађемо из кућа напоље и уђемо у арену. Као када мађионичари изведу некога из публике на сцену. Као када вас пред гостима замоле да нешто отпевате. Као када вас неспремне затекну на улици са све камерама. Осмех је важан, али то није осмех као кад смо срећни и заљубљени. То је осмех самодопадљивости јер ево је прилика да засијамо, заблистамо, да се нађемо на позорници света. То је одлучност наше свесне воље да се обрати другима, да позове, покаже, да се похвали. Осмех јер нам се живи. Осмех јер постојимо и имамо планове шта све хоћемо да будемо и какав живот желимо да нам буде. А када човек има планове, нема сумње да му се и те како живи. А за остале људе, неправде у свету и слично, бринућемо и показаћемо колико смо великодушни тек кад себе остваримо. И руку на срце, тек тада је помоћ права и искрена. Све остало је расипање сопственог живота и улагање у друге док они себе и свој живот граде.

Брутална је то истина, али је истина. Велика је ствар када човек зна шта жели, али је још боље кад не чека да дође на ред да му се то и деси, већ одлучан и решен отвара себи путеве без стида и скромности (у овом случају увек лажне).

Зато ћу завршити овај увод сјајним говором који је холивудски глумац Том Хенкс недавно одржао студентима на Харварду приликом уручења почасне дипломе.

"Слушајте... знам да није фер, али молим вас немојте бити огорчени због ове чињенице. Да ја, који нисам нешто пуно радио, и нисам провео икакво време на предавањима и нисам ниједном ушао у ову библиотеку да бих имао икакве везе са матурантском класом Харварда, његовим факултетом или истакнутим студентима - зарађујем проклето добро играјући некога ко јесте." (*у филмовима рађеним по роману Дена Брауна он глуми професора са Харварда, Роберта Лангона)

"Али децо, такав је овај свет!"

 

Како ће август утицати на хороскопске знаке:

Ован и подзнак Оваан

Која је ваша тренутно најважнија улога? Која год да је, улога је место о коме треба да размишљате и да је још више сада развијете. Да потпуно уђете у ту улогу и максимално је оснажите. Успут ћете се и добро забавити. Без стида и превише обзира, по цену да код других изазовете завист или прекор да сте саможиви - сада је тренутак да се сетите зашто толико волите живот.

Марс вам одмаже на послу јер лако проналази грешке и све оно чиме можете бити незадовољни јер није савршено. Реорганизација зато на помолу, обнова и унапређење које подразумева и улагање. За то имате два месеца, и некада је мало повлачења зарад прегруписавања и организације део стратегије да би од октобра истрчали испред конкуренције. Требаће вам услуге агенција за услужне делатности. Могућа инспекција рада.

У љубави ће бити пуно изазова и прилика да вам се љубавне ствари умешају у планове. Сада лако себи попуштате, па је највећи изазов не померати своје планове због неког задовољства. Прилика да се нађете на виђенијим местима и елитним светом и савет је да сада само таква места бирате где ћете пре препознати оне који већ живе живот који волите.

Бик и подзнак Бик

Статус се између осталог тиче места где живимо. Да ли смо подстанари или имамо свој стан, да ли смо у Србији или у иностранству, са или без држављанства. Или је време за неко судско дељење имовине. Решавање статуса који се тичу наше локације и дома јесте једна од тема у августу. У свакодневним ситуацијама ово је расправа за округлим трпезаријским столом где свако вече неко износи своје замерке и захтеве.

Марс вам прилично квари забаву у августу јер много прича и лако се увреди, а како ћете такве људе имати сада око себе могући су и сукоби или неке непотребно напете ситуације које вам руше расположење. Рачунајте да вам је за неке ствари потребно више времена па не остављајте за последњи тренутак. Ипак, за приватне послове ово је период за добар почетак посебно око 1. и 16. августа. Потребан вам је савет адвоката или ћете имати послове код нотара.

У љубави ради вас носталгија признали ви то или не. Тачно знате шта вам све недостаје, а осећања су вам најјача кад сте далеко од других, па се на путу могу појавити чежње и да ухватите себе како интензивно мислите на некога. Јупитеров утицај док се креће кроз ваш знак и даље можете осетити по томе што путујете, новац долази, могућа су унапређења, али пред крај августа мало успорите када се и Јупитер буде спремао да крене ретроградно (септембар) Најуспешнији дани су у недељи од 7. до 13. августа.

Близанци и подзнак Близанци

Ово је одличан период да објавите неко своје дело. Да другима предочите своје знање и вредност и да у преговорима будете одлучни и непопустљиви. Наравно, предуслов је да имате шта да понудите што нико други нема. За оне који још нису до те тачке дошли ово је период када могу имати срећу да у свом окружењу буду поред особе од које могу пуно научити. Да препознају оно што желе да буду.

Подстицајно за младе нарочито, ако не утроше цео август на љубав обзиром да ће вам се социјалне апликације усијати ако их не ставите на 'sleep mode'.

У кући је ватрено, но без обзира на љутњу и гунђање укућана поведите рачуна да ли сте искључили шпорет, пеглу, заврнули плин како треба. Ово су и мајстори у кући, а могу бити и монтажери који вам преграђују велике собе, стављају нове ролетне или склапају нов комад намештаја.

У љубави ако сте преозбиљни можете осетити неозбиљност и неповерење па лако долази до промене односа. А ако сте разиграни и лаки, можда се опустите и сетите свих оних ситуација у којима се ни вама није могло веровати. Критике од стране најближих могу вам психосоматси донети проблеме са стомаком и желуцем. Колико год да су у праву сада је чак и вама тешко да се мењате због других.

Рак и подзнак Рак

Оно што август тражи да ви приметите сада је да се свет дели на оне што имају и оне које немају. Но, није му циљ да сад покажете саосећање и кривицу што имате од некога више, већ захвалност за све што вам је дато или што сте сами створили и да пуни радости скујете план шта још себи треба да испуните, коју жељу.

Преговори вам не иду од руке ако сте на њих кренули са ултимативном политиком и спремним опцијама. Биће тешко оставити осећања по страни и у том случају ће бити упадања у реч, непоштовања, превише критике. Најбоље је да вас неко заступа па ако постоји та могућност не оклевајте. У љубавним стварима пробајте да не одговарате усијане главе. Некоме ће бити потребна помоћ од ваше фамилије или најближег круга пријатеља.

У љубави вам сада треба више пажње која се може исказати и у виду поклона, а не само лепих топлих речи. Изненађења би вам јако пријала и поправила расположење. Некада вам се чини да је партнер много осетљив и да не види да и он вас понекад занемарује. Ново познанство вас може увући у дуге разговоре и дописивања, али водите рачуна да забаву не претворите у састанак ванредног штаба за глобалну политику. Не прескачите позиве на концерте и јавне вечерње и ноћне догађаје.

Лав и подзнак Лав

Вас очекује врло важан догађај који захтева јак фокус, одлучност и строгу непопустљивост. Може се тицати посла, разговора о новцу или услова за нов посао. Кључно питање је: ко је јачи?

Са другима (и нарочито укућанима) ћете морати да поведете озбиљан разговор који се тиче буџета. Донекле сте и сами томе допринели угађајући себи што је и препорука док је Венера у вашем знаку и што ће трајати и током августа.

Сатурн вас лагано притиска са роковима и дуговима па ћете до краја месеца можда одустати од једног приватног плана који је више био у ваздуху као жеља и одложити га за нека боља времена.

У љубави ма какав да вам је статус чиниће вам се да може много боље. Колико утиче на то да блистате физички, Венера у вашем знаку уједно доноси потребу за идеалним па лако нађемо чиме ћемо бити незадовољни. Сунце вам подиже критеријуме чак и да су на неко време мало пали, па када стигне одговор од особе где сте сами иницирали контакт може се лако десити да игноришете јер вас више не занима. Женска особа може бити ривал у овом периоду било пословно или приватно, гурати се где јој није место или покушавати да придобије пажњу неке вама важне особе, што вас додатно може изнервирати.

Девица и подзнак Девица

Вас сезона Лава неће пуно захватити више ћете осећати Марса који је тренутно у вашем знаку. Највише ћете се бавити послом и тражењем нових извора прихода, а могу вам се јавити сада и агенти са понудама. У покрету сте нон стоп, било да се бавите спортом или не излазите из аутомобила. Комуницирате исто тако у ходу, а добри дани за решавање текућих проблема су око 10. августа.

Но, ипак Сунце у вашој дванаестој кући указује да се код вас пробудила амбиција иако је можда не осећате још увек. Можда сте управо дошли са мора љути јер сте се буџетом једва уклопили, можда сте били у друштву које живи бољим стандардом па сте иснпирисани, али нешто је тригеровало вашу вољу да призовете неку бољу будућност поготово у материјалном смислу.

У љубави можете бити неосетљиви и рећи све што вам смета без да сте упознати са правим стањем ствари код партнера, већ више само по ономе што примећујете на прву без дубље детекције. Иако се у том тренутку можете осећати оснажено, Венера у вашој кући повлачења и самоће указује да сте на корак од раскида који може бити ипак само привремен. Женама које су саме Марс даје прилику за романсу али ако је мушкарац старији може лако да се деси да је заузет. Мушкарцима је ово више период за дописивања, истраживање и упознавање неке нове особе која може бити и неко из прошлости.

Вага и подзнак Вага

Пријатељи су важни и још важније је да међу њима имате оне који су заиста важни, угледни, познати, успешни. Како је пријатељство одувек ваша најпримарнија веза са сопственим идентитетом пробајте да их послушате у августу шта вам причају или вас саветују. Даће вам реалне идеје и планове које не треба да одбијате само зато што тренутно не осећате да желите о томе да разговарате или што нећете да одступате од свога.

У љубави је све тренутно без мере и као да идете кроз маглу. Ако сте сами, можда вам се данас допадне једна особа а сутра већ друга да бисте крај недеље затекли себе да размишљате о некој бившој вези. Могуће је и да вас ухвати адикција да пратите некога на социјалним мрежама па пробајте да себи лимитирате приступ интернету. У ствари, оно што се вама дешава – недостају вам информације о особи која вам се допада, а не желите да први позовете (ипак ћете око 16. августа нешто сазнати што вам помаже да се макнете даље). Много су боље прилике крајем августа и у септембру када Марс буде у вашем знаку па ћете реално моћи да бирате како ћете даље.

Здравствено психа вам је узнемирена и око свега можете да исплетете најбизарније сценарије, посебно од 17. до 24. августа.

Шкорпион и подзнак Шкорпион

Ово је одличан месец за студенте да запну са учењем и положе све испите у јесењим роковима. Просто, шта год сада кренете добро је да радите без стајања, прекида, да осетите како вам је фокус све бољи из дана у дан. Сада није моменат за промене већ да истрајете док пролазите кроз све препреке које су вам на путу. Такође је важно да не скачете са једног на друго него да се посветие једном док не стигнете где сте кренули.

Наклоност државе ако сте конкурисали за нешто што се нудило или се пријавили за одређене бенефите, а ако сте у иностранству ово може бити месец кад добијате држављанство или папире који вам доносе бољи статус.

Ако су вам сада потребни сарадници или ћете наћи најбоље за то или ћете све радити сами и надгледати, контролисати. Тема је поверење и желите да сте на послу потпуно мирни.

На емотивном пољу не можете избећи потребу да свој шарм мало искористите за посао или неку другу корист. Ипак, неке везе баш тако и почну иако сте превасходно имали конкретан лични циљ приликом контакта. Ако се то деси реч је о особи која вас може изненадити својом спремношћу да помогне, да се бескрајно даје што вас може емотивно дотаћи и изненадити. Ако сте у вези, сада је време да се чешће заједно појављујете у јавности јер ћете се у кући често расправљати око глупости и ситница.

Стрелац и подзнак Стрелац

Код вас у августу као у песми Партибрејкерса одзвања "Хоћу да знам куда води овај пут, мене и живот мој..." Сунце у вашој кући путовања и говори о томе да је сада добро измаћи се из средине и тек негде далеко бацити поглед на све оно што јесте, што имате и што бисте. На путу ће вам синути идеје, на путу ћете направити план, на путу ћете пронаћи своју храброст и заборавити на анксиозност претходних месеци. На путу ће вам стићи позив који очекујете.

Пробајте да док сте на путу не радите и да се максимално посветите себи. Посао вас окупира и одузима време за контемплацију која је за вас лековита.

Поштујте законе чак и оне које нико не поштује, јер Марс и Меркур у Девици у вашој десетој природној кући нису наклоњени ако се нађете очи у очи са органима реда. Од радне инспекције до прелажења пешачког, пријаве боравка и слично. Дисциплина вас чува.

Емотивно сте расејани, више за платонске односе него конкретне везе. Компензоваћете љубавна осећања музиком, проводом и лаким зарадама. Слобода вам је сада потребна па ако сте у везама које гуше, ово је месец када ћете налазити разлоге да се удаљите и више окренете пријатељима. Сатурн вас вуче на прошлост и носталгију много више од ретроградне Венере па вам снови могу бити јако чудни. Треба неко да вам их дешифрује.

Јарац и подзнак Јарац

Ово је месец у ком се басна о 'Два јарца на брвну' може често дешавати и у реалности. Непопустљивост је једна од главних особина када је Сунце у Лаву у вашој осмој кући као и правило реципроцитета (што не искључује жељу да некоме вратите мило за драго). Чак и са млађима од себе ћете се инатити и никоме нећете попустити јер руку на срце, тако су дриблали и вас. У послу због тога можете добити веће поверење шефова јер ћете се истаћи по резултатима.

У љубави колико год да вам је стало сада ћете издржати и нећете преузети ништа што би показивало слабост. Буде ли вас Венера из Лава навела на театралну романтику и глумљења да сте немоћни, сами ћете се себи смучити и онда радикално променити став што другу особу може чак и уплашити. Физички контакт вам је сада јако потребан али не без лојалности па ако то сада немате радије ћете се посветити потпуно другим циљевима.

Млађима су могуће тешке свађе ('ко је крив') и раскиди јер сте обоје тврдоглави и не попуштате, убеђени да је истина само једна. Морам рећи да су могућа и непланирана зачећа јер Јупитер у Бику у вашој петој кући лако доноси потомство ако сте били претерано оптимистични и немарни.

Водолија и подзнак Водолији

Вама је Сунце сада у кући јавности, публике, тржишта па пре свега на том пољу ствари могу кренути на боље. Ширење мисије, идеје, пројекти добијају на пажњи, људи се јављају који би са вама да сарађују. Са друге стране, чека вас прекид неких послова, уговора, досадашњих послова који вам више нису занимљиви.

У том смислу август је за вас месец и почетака и крајева и јако озбиљне логистике и стратегије.

У љубавном животу ако су се заређале расправе око вредносних критеријума и визија какав живот замишљате, Марс из Девице ће продубљивати јаз сваким новим разговором претварајући га у критику и пребацивања, док се на крају не будете потпуно удаљили крајем месеца. Све док је Венера у Лаву (до октобра) шансе за мирење постоје, али је потребно опростити неке изговорене речи. Ако сте сами, ово је период када вам се могу вратити неки људи из прошлости са којима је постојала јака привлачност. Но, ово је и лакомост по питању успутних брзих веза, порока и лаких зарада које нису увек легалне природе.

Добици, решавање наследства, позитивни одговори за неке неизвесне ситуације долазе око 10. и 23. августа. 

Рибе и подзнак Рибе

Ово је месец у коме ће вам бити пре свега важно да сте у послу постигли жељене циљеве или да сте им се примакли. Добијаћете похвале, важност вам је у успону, важни ће од вас тражити услуге и сарадњу. Чувајте се хвалисавости, сада је добро све примити пажљиво и културно, јер недалеко одатле је публика која вреба и чека да направите грешку. Немојте ништа радити нагло, исхитрено и на брзину. Као ни када сте уморни, јер Сатурн у вашем знаку може због тако неких пропуста да вас дискредитује.

Емотивно ако сте у вези ово је месец када је фокус на партнеру који се налази на прагу неког новог почетка. Дајте му простор, не критикујте јер је осетљив, ви сте ионакао задовољни и сада му помозите да и он то буде. Повуците се и нека партнер и све што му се дешава буде главна тема. А ако сте сами, почетком месеца, као и око 16. и 25. августа могућа је нова веза. Неки почетак свакако, само је питање да ли је особа довољно ишлифована за ваше високе критеријуме када су социјалне вештине и умећа у питању. Тамо где постоји криза потребно је време да све дође на своје, неки обрти и ново стање је сигурно у октобру.

Време је да купите нов ауто, компјутер или неку другу технику. Добици у играма које се тичу знања, па вас неко може кришом пријавити за неки квиз, конкурс и сл. Можете међутим сада бити и жртва преваре.

image