Магазин

Космос уживо и из прве руке: НАСА покренула стриминг платформу

"Више космоса, више ракета, више науке, више мисија" најава је која обећава. Америчка агенција за аеронаутику и истраживање космоса НАСА најавила је да ће у веома блиској будућности представити сопствену стриминг плафторму на којој ће сви љубитељи космоса моћи бесплатно и без рекламе да прате дешавања из орбите.
Космос уживо и из прве руке: НАСА покренула стриминг платформу© Youtube / NASA

За све сањаре, истраживаче и нове генерације, компанија НАСА најавила је покретање првог стриминг сервиса, а узбудљива информација подељена је на њиховом званичном ЈуТјуб налогу који прати преко 11 милиона људи. Вест је подељена и на Твитер налогу, уз најаву "Више космоса, више ракета, више науке, више мисија". Како је наведено у трејлеру који је подељен 27. јула у касним вечерњим сатима по нашем времену, сервис НАСА+ приказиваће директан пренос из свемира и ексклузиван садржај који се никада раније није делио на другим платформама. Званичан датум лансирања сервиса још увек није познат, а ако је судити по коментарима на Твитеру који се само нижу, космичких ентузијаста има баш доста.

Бесплатно и без рекламе

Сервис НАСА+ биће намењен свим заљубљеницима у космос и дешавања изван Земљине орбите, а како се наводи, биће потпуно бесплатан и, што је најважније, без непотребне рекламе која само квари угођај, а сви заинтересовани моћи ће да у режиму 24/7 прате пренос преко званичне апликације за Андроид и ИОС уређаје, као и путем стриминг платформа попут Року, Епл ТиВи, Фајер ТиВи и слично.

"НАСА+ је без реклама, потпуно бесплатна и погодна за целу породицу. Садржај који ће се приказивати награђиван је "Еми" наградама, а приказиваће се и нови, оригинални видео снимци", наведено је у опису официјалног трејлера.

Пренос уживо и путем званичног ЈуТјуб канала

У овом тренутку, на званичном ЈуТјуб каналу, НАСА има четири различита линка за пренос уживо из космоса, а на снимцима се могу видети како непрегледни космички "хоризонти", тако и Земља и космонаути који преносе на који начин проводе дане и која запажања су имали у претходном периоду. Преносе из сата у сат прате највећи обожаваоци космичких догодовштина, а поглед на нашу планету из њихове перспективе заиста одузима дах. На каналу се приказује и директан пренос НАСА ТВ на којој научници објашњавају космичке појаве и деле едукативан садржај који је прилагођен разноврсној публици.

image