Магазин

Одговори су надохват руке - Тригон Мекура у Девици и Јупитера у Бику

Док је Меркур у Девици (од 06. августа) потребни су нам одговори. Деца питају 'зашто?' Родитељи сумњају у оно што су до јуче тврдили па ево их макар на Википедији - не тако поузданом извору али општеприхваћеном да провере. Кућни љубимци се исто распричају на свом језику. А када је још у добром аспекту са Јупитером у Бику, лако се долази до пара, посла, вредних контакта само ако смо на време читали и ако умемо да разговарамо и мислимо.
Одговори су надохват руке - Тригон Мекура у Девици и Јупитера у Бику© freepik/cristina_gottardi

Меркур из Девице и Јупитер у Бику се заправо никада не би дружили ни срели. Иако је њихов однос синтеза логике и промишљања, веза питања и одговора, ово је такође приказ једне стидљиве генетике Меркура у Девици која се тихо усуђује да нешто на глас каже, јер је навикла да сама пита, мисли, примећује, сазнаје без менторства и једне сасвим другачије, од Јупитера у Бику која се школовала на страним факултетима, или је ген имућних земљопоседника, банкара, уметника из имућних породица који су своју мисију нашли у спашавању културе пре него гладних на овом свету. Зато Јупитер у Бику представља сваку велику банку, колико и највеће светске музеје који такође чувају у трезорима и у својим собама највреднија дела.

И никада се не би срели још и зато што Меркур у Девици макар и да је рођен у центру града, води порекло од предака који су до јуче били окружени ливадама и пољима, тимарили стоку, хранили кокошке и имали велико поштовање према ученима сањајући да ће једном и неко из њихове куће кренути тим путем, ако буде услова. Док је Јупитер из Бика од оних који су некада имали у власништву читаве четврти, у Америци плантаже на којима су други радили, а код нас исто тако простране бескрајне хектаре земље и делове општина. Док се Меркур у Девици бринуо како да поправи млин за брашно, Јупитер у Бику је размишљао о самосталним изложбама, ланцу ресторана и приватним банкама.

И када се нађу у добром аспекту на небу, то су дани у којима се Меркуру пружа прилика да пред овим Јупитером заблиста, да покаже шта зна и да пре свега због тога буде срећан. Или је имао одговор који је другоме помогао, решио какав проблем, донео олакшање, оптимизам. А све то захваљујући мишљењу којим се бави од свог постанка. Јер, коначано ево прилике да га неко нешто пита. Да чак ни не размишља о материјалном добитку, већ да му благородна захвалност што је знао нешто више од других буде довољна. Као да је оптимизам других због његовог знања гаранција његовог егзистенцијалног мира.

А Јупитер у Бику шта добија? Добија прилику да помогне. Јер Јупитер неће да постане Сунце и да заборави на друге, већ да нешто од тога што има корисно негде уложи. Да оплемени, помогне, донира, подржи, да би сачувао савест и поштење и имао зашто да створи још више. Зато је ово астролошки приказ свих издавачких кућа кад објављују ауторе који имају литерарни дар а не само из комерцијалниих побуда, или када млади научници добију средства од Министарства за развој или пољопривреду, економију да доврше своје пројекте јер они боље од Јупитера знају како. Они раде то свакодневно, срећу се с тим, Јупитер дође и прође, одржи говор, рукује се са свима увек, насмеје, али није тамо да би могао да има праву слику и приоритете потреба. Ово су зато сусрети оних који знају тачно где су проблеми и оних који имају средства и могу да омогуће начине да дође до решења. Ово су одобрени захтеви за шта год, ако су дошли поштеним путем и од оних који стварно знају и виде нешто што другима промиче. Ово је и одличан период за налажење гувернанти, особа које ће подучавати децу а не само да их чуваају.

Окружење Меркура у Девици је такво да целога живота је око њега пуно људи који мисле, али не читају. Који се питају али промишљају базично, од онога што виде и како се већ мисли у том крају, граду, земљи. То је општи наратив сваке нације или куће у којој се више критикује и тек замеркама обасјава сопствено промишљање и храбри лична исправност, но често истицањем туђе погрешности. Иако и ту има бисера понекад, углавном ће бити више вреднован посао, рад, зарадити за хлеб марљивошћу и поштењем, истаћи се међу другима, бити и гласан (причљив) за столом него задубљен у књиге. Отуда Меркур у Девици остаје тих дуго, док су око њега сви гласни, али временом храбри себе да нешто и на глас каже, а онда кад добије похвале од оних које у животу среће охрабрује се и даље да буде објављен, примећен, уважен – чега ће га вазда бити стид. Чешће налази свој позив у тридесетим него са деветнаест када се и даље ломи да ли да учи или да ради. Но, најчешће и једно и друго па неретко сам себе школује кад нема других могућности. И опет, питање окружења кад дође пресрећан што је уписао факултет 'А где мислиш с тим да се запослиш?' А кад се запосли, 'имаш среће да си нашао посао.'

Отуда је Јупитеров утицај јако важан. И тај Јупитер може бити и странац, непозната особа која се појављује у јако важном тренутку да га подржи. Да му да ону потврду коју никада није добио до тада.

То је време када ћемо прочитати добру књигу ако читамо. Ако смо читали на време и ми се претварамо у књигу и нудимо одговоре, терамо на промишљање, нудимо животне приче које надахњују или теше. Али нове статистике нису најсјајније. Једно од петоро деце до своје 11-те године данас не чита течно већ сриче. Али остају и оне старе на снази које тврде да само шест минута читања пре спавања утиче на мирнији сан. Статистике још помињу да су љубитељи научне фантастике 50 посто учинковитији при доношењу важних одлука од осталих. То би и астролошки могло да се потврди утицајем Водолије (научна фантастика) која и јесте знак воље и одлучивања. У августу је читавих десет дана од 19. до 29. августа резервисано за доношење одлука на брзину када Меркур из Девице буде у добром аспекту са Ураном, када се мора мислити брзо и учинковито. Када се може прећи ниво и скочити на много боље услове, посао или у боље и здравије окружење. Али опет подвлачим, само ако смо читали, имали искуства које се темељи на свакодневном мишљењу, умећу постављања правих питања и потрази за решењима.

Ово су смислени разговори који многима могу помоћи па ако не читамо, бар тих дана је боље слушати емисије у којима гости говоре на разне животне теме од значаја и где такође можемо чути нешто што ће нам помоћи или нам макар разведрити дух.

Иначе у животу овом данас - ово су паре које се остављају деци, скупи телефони и компјутери, а заправо све што деца и млади сада требају јесте разговор са пуно питања и промишљања. Па ако вам деца кажу "Хајде питај ме нешто..." а ви све оставите и питајте их. Загонетке или игра асоцијација, нешто где је потребно колико детекције толико и животне логике. Где има озбиљности али и ведрине сопственог мишљења. Од 'која река тече испод Савског моста' до тога која је највећа планета па онда поново да ли смо ми свемирци ако смо у свемиру, оних дана кад се Меркур буде волео са Ураном.

Проверено је да тих дана имамо универзално мање слуха за шунд и све што квари дух, па и то треба искористити масимално. Лако је и мало треба, кажу оних 6 минута читања пре спавања или неког другог паметног, корисног и испуњавајућег садржаја за душу и дух.

Меркур и Јупитер ће имати добре аспекте од 6. до 12. августа као и још у два наврата јер ће се Меркур кретати ретроградно (враћати нас на неке књиге, питања и задатке) од 2. до 8. септембра као и од 21. до 27. септембра.

 

Како ће се тригон Меркура у Девици са Јупитером у Бику одразити на хороскопске знаке:

 

Ован и подзнак Ован

Ви би сада требало да прочитате бар пет књига за месец дана, пожелите добар дан и добро здравље свакоме кога сретнете а и да сами се мало бавите темом здравља. Но, већа је шанса да ће то бити писање извештаја и срећа што нисте пробили рокове, али ако буде прилике за читање - отмите је.

Бик и подзнак Бик

Деца су сад учитељи као и млад свет. Они имају питања за вас, потрудите се да им тачно одговорите са појашњењима што не може стати у једну реченицу. Можда сте упослени, можда касните, али ако се потрудите разведрићете се па вам све то што вас је притискало неће више бити проблем. Иначе, курсеви и онлајн учења.

Близанци и подзнак Близанци

Код вас је лако ако у кући сви читају, али ако то није случај потребно је да сада направите разлику и отргнете се од кућних тема којима се сада сви баве а које вас директно не дотичу нити занимају. Можда ћете саветовати укућане шта да ураде по неком питању, свакако ће вас фамилија сада звати ако сте лекар, адвокат и слично да им нешто 'на брзину' решите. Књига коју ви сада треба да прочитате вам је већ у кући.

Рак и подзнак Рак

Ако се иначе бавите послом саветника ово је успешан период за вас, јер ће вас људи свако мало запиткивати. И да ли знате где је на Звездари Маркесова улица и траса трамваја, као и све што се иначе тиче онога што радите. Прекидања су неминовна, за читање искључите социјалне мреже и упалите лампу. Успешни преговори, потписивања уговора такође, помоћ пријатеља коју нисте ни тражили.

Лав и подзнак Лав

Ово је време највише за посао и пословне књиге, стручне, па чак и када нису такве да опет на неки начин проширују ваше знање које може имати позитиван утицај на то како (шта) радите. Можда ћете у неком друштву нешто испричати уз закуску и спонтано због тога добити нечију наклоност. Потписивања и грантови.

Девица и подзнак Девица

Можда ће вам бити тешко да ћутите док је Меркур у вашем знаку, имаћете потребу све да прокоментаришете, док је најбоље да сада читате сами са собом и писцем разговарате. Јупитер је у деветој кући духа, отварања нових перспектива, може бити добро и за нове послове, али пре свега ширење видика. Путовања.

Вага и подзнак Вага

Вама је сада потребна тишина што више како бисте чули своје мисли. Меркур у дванаестој кући се лако лепи на погрешне формате - телефон, компјутер и слично, понавља једно исто у круг и зато је Јупитер ту да га извуче из магновења. То додуше може бити и чудан сан који сте сањали или нека мисао довољно дубока од које су вас прошли трнци јер сте могли да осетите да ту 'има нешто' читавим бићем. Зато је ово и изванредно време за молитву.

Шкорпион и подзнак Шкорпион

Пријатељи или књиге као најбољи пријатељи знају увек шта да радите или како да се умирите ако сте претходно били узнемирени. Ово је праворвемени савет, у минут "до". Све се решава опет на време чак и да је изгледало другачије. Добро за објављивање дела или рекламу а опет преко препорука и утисака других који имају ауторитет и који желе да вам то учине, наравно без плаћања.

Стрелац и подзнак Стрелац

Вас неко или нешто може навести да узмете књигу у руке, или ће неко коме верујете нешто препоручити. Можда ћете бити позвани и на неку промоцију, трибину и слично. У послу прилика да заблистате пред ауторитетима и оезбедите себи дозу оптимизма за будућност.

Јарац и подзнак Јарац

Ако сте млади, можда се управо пакујете за пут у даљину где вас чека нова школа. Или ћете добити писмо од пријатеља који вас позива у госте. Или сте срели случајно најбољег професора кога сте имали и дотакнути његовом племенитошћу решили да запнете са учењем и положите тешке испите у наредном року. За старије ово је време за инвестиције у знање (технологију) и посао.

Водолија и подзнак Водолија

Овај транзит ће вам пријати јер ћете имати прегршт питања на која заправо немамо још увек одговоре. Углавном фундаментална, научна, општа. А то је оно што вас радује и нервира у исто време. Зашто то још не умемо или не знамо? А опет, ако бисмо знали све, чему онда живот. У свакодневном животу ово је договор са укућанима или колегама.

Рибе и подзнак Рибе

Сви са којима се будете сретали у наредном периоду (или скоро сви) биће искуснији у неким стварима (а које вас се тичу) од вас, чак и да нису више школа завршили. Добра прилика за лепе сарадње које вам сем материјалне користи доносе и оптимизам духа. Чувајте се само да их не угушите причом, јер Јупитер у вашем природном трећем пољу уме да води реч док је преко пута вас неко ко ни не помишља да вам противречи ако се не слаже, а камоли да вас прекине. Зато нека више разговор има тон интервјуа, дијалога док не схватите ко је преко пута вас.

image