Магазин

Маск и Закерберг као гладијатори: Хоће ли се борба двојице могула одржати у Колосеуму

Да ли ће сви путеви још једном у историји водити у Рим показаће финална одлука двојице технолошких могула, али и италијанског Министарства културе, које би требало да донесе суд о томе да ли Колосеум може да послужи као место за одржавање борбе Маска и Закерберга. Према последњим информацјама, у преговоре се укључио и Дејна Вајт, председник УФЦ-а.
Маск и Закерберг као гладијатори: Хоће ли се борба двојице могула одржати у Колосеуму© Canva / alexandraivankovich

Након вишенедељних спекулација о томе да ли ће се борба двојице технолошких магната одржати, последње информације које су пристигле указују на то да је само питање тренутка када ће се Маск и Закерберг наћи у улози гладијатора и своје снаге одмерити у римском Колесеуму. Наиме, током јучерашњег дана, и Дејна Вајт, председних УФЦ-а, и Илон Маск су потврдили да су ступили у контакт са Министарством културе везано за одржавање борбе углавном граду Италије.

Маскови пратиоци са нестрпљењем ишчекују борбу

Први човек Твитера, Илон Маск, своје пратиоце обавештава о сваком предузетом кораку када је у питању легендарна борба, а ако је судити по броју лајкова, "ритвитова" и коментара - биће то дан за памћење. Са Масковог Твитер налога, јуче током дана стигла је и званична потврда о локацији одржавања меча, а како је наведено, све ће организовати његова и Закербергова фондација, без учешћа УФЦ-а. У твиту је наведено и да је разговарао са премијером Италије и министром културе, који су пристали да то буде епска локација. Раније током дана, Маск је твитовао и само једну једину реч, "Гладијатор".

Италијански министар навео да се борба неће одвијати у Риму

Иако би на основу Масковог твита могло да се закључи да су се он и италијански министар културе, Ђенаро Санђулијано, договорили да се борба одигра у римском Колосеуму, твит који је објавио Ђенаро недвосмислено указује на то да ће Маск и Закерберг морати да пронађу другу локацију.

"Дуг пријатељски разговор са Илоном Маском о великом догађају. Неће се спроводити у Риму. Биће донирана велика новчана средства двема важним италијанским болницама за модернизацију просторија и научна истраживања за борбу са болестима", навео је Санђулијано.

Борба ће се преносити уживо, а сва средства иду у хуманитарне сврхе

Иако још увек није потврђена локација, једно је сигурно - љута борба двојице највећих ривала преносиће се уживо на обе платформе, Твитеру и Мети, а сва прикупљена средства преусмериће се у добротворне сврхе - ветеранима и педијатрисјким клиникама у Италији, што је и потврдио италијански министар. Такође, Маск је најавио и да ће верификовани налози са плавом квачицом, као и његови пратиоци, добити "бонус" у виду снимака из "бекстејџа".

image